2021 m. gegužės 6 d., ketvirtadienis

Vištienos kukuliukai su rikotos ir burokėlių įdaru

Gal kas gali pasidalinti idėjomis ką įdomesnio pasigaminti pietums? :D Reikia naujų idėjų :) Pavasaris širdy, reikia ir lėkštėje kažko įdomaus, spalvingo, kažko kitaip! Jeigu tik turit kokį patikusį pietų variantą - pasidalinkit, pravers ir man :) O aš tuo tarpu pradedu dalijimosi maratoną ir kviečiu pasigaminti vištienos kukuliukus su rikotos ir burokėlių įdaru :) Panašiai kaip kijevai, tik be sviesto įdaro :D 

4 porcijoms reikės:

450g vištienos filė,
200g rikotos,
200 g tarkuotų marinuotų burokėlių,
2kiaušinių, džiūvėsėlių ir aliejaus kepimui,
aštresnių prieskonių arba pamėgtojo persilado :)

Kaip gaminti?
1. Vištienos filė supjaustome kepsneliais ir iškalame, kad suplonėtų, bei pabastome druska.
2. Rikotą sumaišome su prieskoniais.
3. Imame šaukštą rikotos ir formuojame kamuoliuką. Aplink jį dedame tarkuotą burokėlį ir galiausiai dedame ant vištienos kepsnelio bei susukame į kotletuką.
4. Kotletuką dedame į kiaušinio plakinį, į džiūvėsėlius, dar kartą į plakinį ir vėl džiūvėsėlius (aš mirkau džiūvėsėliuose 2 kartus, kad uždengčiau visus plyšelius ir būtų kuo mažesnė rizika įdarui ištekėti).
5. Kepame puode su įkaitusiu aliejumi kol kukuliukai apskrunda.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą