Taigi, taigi... Prisižiūrėjusi daugybę kulinarijos laidų, sugalvojau, kad kodėl gi nesuorganizavus kviestinės vakarienės draugams, tiesiog namuose. Tai juk, ne tik proga pasitreniruoti gaminant maistą iš karto dvylikai žmonių, bet ir puiki proga pabendrauti, bei išklausyti draugų pastabas :)
Šios kviestinės vakarienės užkandžiui buvo patiektas - citrusinis grikių pudingas su citrusiniais tepamo sūrelio putėsiais.

Užkandis:
12 porcijų sunaudojau:
300g grikių
6 kiaušinius
140g cukraus
1 vanilės ankštį,
1l kokosų pieno (iš skardinių),
1 apelsino sultis ir žievelę,
2 citrinų sultis ir žievelę,
2 žaliųjų citrinų sultis ir žievelę.
Putėsiams:
400ml grietinėlės
300 ml natūralaus skonio tepamo sūrelio,
1 citrinos sulčių
50 g. cukraus pudros.
Kaip gaminau?
1. į puodą su užvirusiu vandeniu sudedame grikius ir verdame apie 5 min. nes pakanka juos tik apvirti, kadangi jie vėliau toliau virs pudinge.
2. Dideliame inde suplakame kiaušinius, cukrų ir vanilės sėklytes iš vanilės ankšties. Tuomet supilame kokosų pieną, citrusinių vaisių sultis bei žieveles ir gerai išmaišome dar kartą.
3. Galiausiai į masę supilame grikius, viską gerai permaišome ir išpilstome į indelius arba į vieną didelį indą.
4. Pudingą kepame 150 laipsnių orkaitėje (be ventiliatoriaus) arba 130 laipsnių orkaitėje su ventiliatoriumi sudėję indelius į skardą ir iki pusės pripylę vandens.

Užkandis:
12 porcijų sunaudojau:
300g grikių
6 kiaušinius
140g cukraus
1 vanilės ankštį,
1l kokosų pieno (iš skardinių),
1 apelsino sultis ir žievelę,
2 citrinų sultis ir žievelę,
2 žaliųjų citrinų sultis ir žievelę.
Putėsiams:
400ml grietinėlės
300 ml natūralaus skonio tepamo sūrelio,
1 citrinos sulčių
50 g. cukraus pudros.
Kaip gaminau?
1. į puodą su užvirusiu vandeniu sudedame grikius ir verdame apie 5 min. nes pakanka juos tik apvirti, kadangi jie vėliau toliau virs pudinge.
2. Dideliame inde suplakame kiaušinius, cukrų ir vanilės sėklytes iš vanilės ankšties. Tuomet supilame kokosų pieną, citrusinių vaisių sultis bei žieveles ir gerai išmaišome dar kartą.
3. Galiausiai į masę supilame grikius, viską gerai permaišome ir išpilstome į indelius arba į vieną didelį indą.
4. Pudingą kepame 150 laipsnių orkaitėje (be ventiliatoriaus) arba 130 laipsnių orkaitėje su ventiliatoriumi sudėję indelius į skardą ir iki pusės pripylę vandens.
- 3 vidutinio dydžio svogūnų,
Puodelio vandens
100g. miltų
2 arb. šaukštelių Tikka Massala prieskonių
+sultenių užbaigimui
Kaip ruošiau?
1. Kukurūzų duonai išplakame pieną, pasukas, sviestą. Tuomet į šią masę supilame išplaktus kiaušinius, kukurūzų kruopas, miltus sumaišytus su kepimo milteliais, smulkiai supjaustytus jelapeno pipirus, tarkuotą čederio sūrį, cukraus pudrą, druską ir pipirus ir viską išmaišome. Dedame į sviestu išteptą formą ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min kol gražiai apskrunda.
2. Vištieną verdame vandenyje su druska apie 40 min. Tada vištieną suplėšome gabalėliais ir dedame į keptuvę su smulkintais pomidorais ir BBQ padažu bei patroškiname dar apie 10 min.
3. Svogūnus susmulkiname žiedeliais arba pusžiedžiais, sumaišome juos su vandeniu, miltais ir prieskoniais. Iš svogūnų suformuojame kukuliukus ir kepame įkaitintame aliejuje.
4. Lėkštėje patiekiame gabalėlį kukurūzų duonos, ant jos dedame plėšytos vištienos su padažu, ant viršaus dedame apskrudintų svogūnų bhaji ir galiausiai užbarstome sultenėmis.
Skanaus.
Na o paskutiniam patiekalui, desertui, šiai kviestinei vakarienei pagaminau...
12 tartalečių reikės:
500g. miltų,
150g. sviesto
180 g. cukraus pudros,
2 didelių kiaušinių,
400g. tamsaus šokolado,
400ml 30proc grietinėlės
Putėsiams:
400g. grietinėlės
200g. tepamo natūralaus skonio sūrelio
1 puodelio tamsaus alaus
50 g. cukraus.
Kaip gaminti?
1. Iš miltų, sviesto, kiaušinių ir cukraus suminkome tešlą ir paliekame ją bent valandai šaltai pastovėti.
2. Į miltais pabarstytas formeles dedame tešlą, ant viršaus patiesiame kepimo popieriaus ir užpilame pupelėmis. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 min, tuomet nuimame pupeles ir pakepame dar 5min.
3. Pasidarome įdarą: 400ml grietinėlės pakaitiname beveik iki užvirimo ir supilame ją ant suspulkinto juodojo šokolado į karščiui atsparų indą ir maišome kol šokoladas išsilydo.
4. Į atvėsusias tartaletes pilame šokolado kremą ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
5. Pasigaminame putėsius: pirmiausia iki standžios masės išplakame grietinėlę su cukrumi, tada sudedame tepamą sūrelį perplakame ir galiausiai supilame alų, bei lengvai permaišome putėsius, neplakant stipriai kad neišskystų.
Skanaus!
Štai tokia gavosi ši kviestinė vakarienė, tikėkimės, kad ne paskutinė tokia ;)
Skanaus!
Štai tokia gavosi ši kviestinė vakarienė, tikėkimės, kad ne paskutinė tokia ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą