Pasidžiaukime, pabūkime kartu ir ta proga galime drąsiai pasimėgauti šventišku patiekalu ar desertu ;)
Jei kartais pritrūktų idėjų, dalijuosi vieno iš jų receptu!
Paris brest pyragaičiai
8 porcijoms reikės:
300ml vandens,
120g sviesto,
4arb. Šaukštelių cukraus pudros,
1arb. Šaukštelio druskos,
150g miltų,
4 kiaušinių.
120g sviesto,
4arb. Šaukštelių cukraus pudros,
1arb. Šaukštelio druskos,
150g miltų,
4 kiaušinių.
Kremui:
200g cukraus pudros,
100ml vandens,
100g sviesto,
1arb. Šaukštelio vanilinio cukraus,
200ml grietinės,
400ml 30% riebumo grietinėlės.
400g. Šilauogių
100g. Anakardžių riešutų papuošimui
Kaip gaminti?
1. Paruošiame tėšlą: ant mažos ugnies dedame nedidelį puodą ir jame tirpiname sviestą. Kai sviestas ištirpsta sudedame druską, cukrų ir vandenį. Kaitiname kol užverda. Tada išjungiame ugnį bei supilame miltus ir mediniu šaukštu maišome tol kol pasidaro vientisa masė. Galiausiai po vieną pilame prieš tai lengvai išplaktą kaušinį. Masę supilame į konditerinį maišelį juo spausime į formą.
2. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių.
3. Ant skardos su patiestu sviestiniu popieriumi formuojame dviejų aukštų žiedus iš tešlos.
4. Dedame į orkaitę kepti 5min. Tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30min.
5. Kol pyragaičiai kepa pasigaminame kremą: į keptuvę pilame cukrų su vaniliniu cukrumi ir pakaitiname kol ištirpsta ir pagelsta. Tada supilame vandenį ir pakaitiname iki užvirimo. Galiausiai nuimame nuo ugnies ir įmaišome sviestą ir grietinę.
6. Atskirame inde išplakame grietinėlę iki standumo ir lėtai įmaišome šiek tiek daugiau nei pusė karamelinio kremo.
7. Baigus kepti pyragaičiams, orkaitę praveriame labai mažai. Įdedame medinę mentelę ar šaukštą, kad liktų mažas tarpas ir 15 min paliekame taip, kad pyragaičiai lėtai atvėstų ir nesukristų.
8. Kai pyragaičiai atvėsta, perpjauname juos pusiau, įspaudžiame kremo, pridedame šilauogių ir uždedame viršutinę pyragaičio dalį. Galiausia apšlakstome pyragaitį likusiu karamelės padažu ir apibarstome anakardžių gabalėliais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą