2020 m. gegužės 11 d., pirmadienis

Vištienos suktinukai

Ką daryti kai pietums vėl planuoji gaminti vištieną, bet nenori, kad mintyse skambėtų žodžiai "vėl vištiena"?🤔🤔🤔 Sugalvoti vištieną paruošti kažkiek kitaip. Kodėl pavyzdžiui vietoje vištienos kepsnelių nepsigaminus vištienos suktinuko? Gaminant suktinuką smagiausia tai, jog į suktinuko vidų galima dėti beveik bet kokius mėgstamus ingredientus!
Šį kartą aš ilgai galvos nesukau ir nusprendžiau pagaminti gana paprastus suktinukus su sūrio ir saliamio įdaru, su džiuvėsėlių plutele ir virti suktinukus aliejuje, kaip kijevo kotletus 🤩😍😇

4 porcijoms reikės (porcijai skaičiuoju 2 suktinukus):
900g. vištienos filė,
300g. sūrio riekelėmis,
180g. plonomis riekelėmis pjaustyto saliamio,
2 kiaušinių apvoliojimui,
džiūvėsėlių arba panko džiūvėsių apvoliojimui,
aliejaus kepimui.

Kaip gaminti?
1. Filė supjaustyti kepsneliais, kepsnelius paprieskoniuoti, išmušti, kad jie pasidarytų plonesni.
2. Ant kepsnelių dedame sūrio riekelę ir saliamio griežinėlius.
3. Susukame į suktinuką, apvoliojame džiūvėsėliuose, tada kiaušinio plakinyje ir dar kartą džiūvėsėliuose. 
4. Kepame įkaitintame aliejuje.
5. Patiekiame su bulvių koše ir salotomis arba, bet kokiais kitais mėgstamais pagardais! Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą