Tie kas seka Valgeat jau kurį laiką, turbūt pastebėjo, kad mėgstu į karį įmaišyti vaisių. Taip darau, ne tik iš smagumo, būtinai kažką dar pridėti, o labiau dėl aštrumo nugesinimo. Kadangi tikrai mėgstu karį, bet nelabai mėgstu kai jis būna labai aštrus, tai stengiuosi į karį, kurį gaminu savo namuose, įmaišyti kokį nors ingredientą, kuris bent kažkiek atgaivintų skonio receptorius. Jeigu ir jūs mėgstate paukštienos patiekalus su gaiviais vaisių poskoniais, šis karis patiks ir jums ;)
4 porcijoms reikės:
450g kalakutienos filė,
200g konservuotų persikų,
2 valg š kario pastos,
200ml kokosų grietinėlės (kariui),
1 st ryžių,
200ml kokosų grietinėlės (ryžiams).
Kaip gaminti?
1. Į puodą su vandeniu (3 puodeliais) pilame ryžius, pabarstome druska ir verdame apie 15min.
2. Į keptuvę dedame kario pastą ir kepiname ant silpnos ugnies.
3. Kalakutieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į keptuvę su kario pasta bei apkepiname.
4. Supilame į apkepintą kalakutieną kokosų grietinėlę ir maišant patroškiname 5min. Po to sudedame nedideliais gabalėliais pjaustytus konservuotus persikus ir dar 5 min pakepiname.
5. Kai ryžiai išverda ir beveik nebelieka vandens supilame į juos kokosų grietinėlę ir maišant dar paverdame 5-10min. Taip ryžiai įgaus kokosų poskonį.
Į dubenėlius dedame ryžių, o ant jų kalakutienos ir patiekiame! Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą