Kasmet iškart po Velykų man ateina tikrasis pavasario pojūtis 😇 Nepriklausomai nuo orų ir temperatūros aš vis dažniau noriu gaivių desertų, noriu vakarus ir savaitgalius leisti gamtoje (net jei reikia šiltos striukės 😅) Ta pavasariška nuotaika vedama, dalijuosi pirmu šiemet gaiviu desertu 🥰
32cm apvaliai formai reikės:
3 pakelių skirtingų spalvų želė,
1500ml virinto vandens (po 500ml kiekvienam pakeliui)
500g. maskarponės sūrio,
400g. 30 proc. riebumo grietinėlės,
60g. cukraus,
apie 300 ml stiprios kavos,
300 g. lady finger sausainių.
Kaip gaminti?
1. Želė pasiruošiame iš anksto: skirtinguose stiklainiuose su 500ml vandens ištirpiname želė ir supilstome į indelius (geriausia kvadratiniai ar stačiakampiai t.y. ne dubenėliai, o lygesniu pagrindu). Dedame kelioms valandoms į šaldytuvą stingti.
2. Plaktuvu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi.
3. Sudedame į grietinėlę maskarponę ir dar kartą permaišome iki vientisos masės.
4. Sustingusią želė traukiame iš šaldytuvo ir supjaustome nedideliais gabalėliais/kubeliais.
5. Užplikome kavos ir pradedame sluoksniuoti formoje: sluoksnis į kavą pamirkytų sausainių (mirkome labai trumpai, nes jei mirkysite ilgiau pradės težti sausainiai), antras sluoksnis - maskarponė su grietinėle, trečiasis sluoksnis želė, pakartojame dar kartą sluoksniavimą ir dedame į šaldytuvą porai valandų atvesti ir sutvirtėti.
6. Pjauname ir ragaujame! 😏
Patarimas: norint kad pyragas tvirčiau sulipų galima dėti tiek prieš želė sluoksnį tiek ant jo sluoksnį maskarponės su grietinėle, nes želė taip nesulipa su kitais sluoksniais, o maskarponė padėtų sulipinti į stabilų vientisą pyragą ☺️
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą