Panna Cotta - tai ko gero vienas mėgstamiausių mano būsimos anytos desertų. Ir ji juos daro tikrai skaniai. Šį kartą nusprendžiau pasigaminti Panna Cotta pati. Žiūrėdama maisto ruošimo laidas supratau, kad nors ingredientų šiame patiekale visai nedaug, tačiau tai tikrai labai techninis desertas. Jis privalo būti lengvas ir ne per daug želinis ir standus, tačiau ir ne glembantis vos išėmus iš indelio.
Taigi, dalijuosi su jumis rezultatu paprastos, bet savo skoniu labai žavingos...
Panna Cotta su pasiflorų padažu
250 ml pieno
60g. Cukraus
1 vanilės ankšties
1 vanilės ankšties
800ml riebios
30proc grietinėlės
3 arb. Šaukšteliai
želatinos arba 8 lapeliai želatinos(apie 13g.)
Citrinos žievelės
6 pasiflorų
2-3. arb Šaukštelių
cukraus
Kaip gaminti?
1. Į nedidelį puodą pilame pieną, grietinėlę ir cukrų. Įtarkuojame citrinos žievelę bei peiliu išspaudžiame vanilės ankštį ir kaitiname ant nedidelės ugnies ir nuolat maišome.
2. Želatinos lapelius pamerkiame į dubenėlį su vandeniu apie 5min kad suminkštėtų (jei naudojama biri želatina, ją reikėtų ištirpdyti nedideliame kiekyje šilto vandens).
3. Sudedame želatiną į puodą su grietinėle ir pakaitiname iki užvirimo.
4. Supilstome į nedidelius indelius ir dedame į šaldytuvą 3-4 valandoms sustingti.
5. Imamės pasiflorų sirupo. Į nedidelį puodą sudedame pasiflorų įdarą bei cukrų ir pakaitiname. Po to paliekame atvėsti.
6. Išimame panna cotta į lėkštutes ir užpilame pasiflorų sirupo ant viršaus.
Skanaus!
Kaip gaminti?
1. Į nedidelį puodą pilame pieną, grietinėlę ir cukrų. Įtarkuojame citrinos žievelę bei peiliu išspaudžiame vanilės ankštį ir kaitiname ant nedidelės ugnies ir nuolat maišome.
2. Želatinos lapelius pamerkiame į dubenėlį su vandeniu apie 5min kad suminkštėtų (jei naudojama biri želatina, ją reikėtų ištirpdyti nedideliame kiekyje šilto vandens).
3. Sudedame želatiną į puodą su grietinėle ir pakaitiname iki užvirimo.
4. Supilstome į nedidelius indelius ir dedame į šaldytuvą 3-4 valandoms sustingti.
5. Imamės pasiflorų sirupo. Į nedidelį puodą sudedame pasiflorų įdarą bei cukrų ir pakaitiname. Po to paliekame atvėsti.
6. Išimame panna cotta į lėkštutes ir užpilame pasiflorų sirupo ant viršaus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą