Desertai ❤️❤️❤️
Dažniausiai gaminu juos, kai noriu palepinti artimuosius 🥰
Šio savaitgalio pasirinkimas - Pavlova 😍
Tai nėra labai greitai paruošiamas desertas, bet tikrai vertas viso sugaišto laiko❤️
Tad visi norintys drąsiai gali pasigaminti patys ;)
Pavlovai (12porcijų) naudojau:
14 kiaušinių baltymų
700g. cukraus
2 arb. šaukštelių acto ir krakmolo
Kremui:
500g. maskarponės
400g. riebios grietinėlės
Garnyrui(aš naudojau):
1 mangą
Apie 300g. vynuogių be kauliukų
Apie 300g. šilauogių
Bet drąsiai galima rinktis tuos vaisius, kuriuos mėgstate.
Gamyba:
Pirmiausia ruošiame pavlovą: suplakame kambario temperatūros baltymus su cukrumi (cukrų reikėtų pilti po šaukštą palaipsniui).
Galiausiai supilame actą ir krakmolą ir dar apie 1min paplakame. Kiaušinio baltymai turi būti standūs.
Dedame suformuotus pavlovos pyragaičius ant sviestinio popieriaus ir dedame į iki 170laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 8 min. Tada sumažiname temperatūrą iki 130laipsnių ir kepame dar 50min. Tuomet paliekame dar apie 10-20min atvėsti.
Kremui suplakame maskarponę, grietinėlę ir 2 šaukštus cukraus. Pavlovas atsargiai nuimame nuo sviestinio popieriaus, dedame į lėkštes, pilame kremo ir barstome pasmulkintą mangą, vynuoges vynuoges ir šilauoges.
Skanaus!
Mėgaukitės ne tik pavlova, bet ir kiekviena diena! 🥰
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą