Visai
neseniai per televiziją žiūrėjau vieną iš savo mėgstamiausių laidų „My
Kitchen rules“, kurioje
dalyvavo viena komanda, kuri atstovavo Indijos kultūrą ir gamino praktiškai
visus patiekalus būtent interpretuotus indiškai. Vis dar nesu tikra kiek labai
aš pati mėgstu indišką maistą... Tikrai ne visus prieskonius mėgstu ir ne
visada mėgstu aštrų maistą, tačiau esu valgiusi ne vieną puikų indišką
patiekalą, ir nebūtinai mano gamintą 😉
Taigi, būtent bežiūrint vieną iš laidų, nusprendžiau, jog reikėtų kitai dienai pietums
pasigaminti kažką, kas nebūtų visai indiškas, bet turėtų indiškų natų ir
aromatų. Taigi pietums –
Šepardo
pyragas su Indijos aromatais
4 porcijoms reikės:
Apie 700g jautienos kumpio (mėgstantiems kitą mėsą galima keisti kiauliena,
aviena ar pan),
1 svogūnas,
3 skiltelės česnako,
2 arb. Šaukšteliai garam masala prieskonių,
200 ml pomidorų pastos,
Apie 600g. bulvių,
300 ml kokosų pieno,
150 g sūrio,
50 g sviesto.
Kaip gaminti?
1.
Nuskutame bulves ir verdame pasūdytame vandenyje
15-20 min. kol išverda.
2.
Tuo tarpu į keptuvę dedame smulkintą svogūną,
tarkuotą česnaką, gabalėliais supjaustytą jautieną ir garam masala prieskonius,
bei apkepiname keptuvėje kol įgaus gelsvą atspalvį.
3.
Į mėsą supilame pomidorų pastą, išmaišome ir patroškiname
apie 15-20 min.
4.
Kai išverda bulvės, jas sutriname. Tuomet sudedame
sviestą, kokosų pieną ir pertriname iki vientisos masės. Galiausiai įmaišome
tarkuotą sūrį.
5.
Dedame į indelius maždaug iki pusės indelio
sluoksnį mėsos. Ant viršaus dedame bulvių sluoksnį ir šauname į iki 180 laipsnių
įkaitintą orkaitę apie 10-20 min, kad viršus lengvai pagelstų.
Šis patiekalas
nenuginčijamai kvepia indiškai, o kokosinė bulvių košė užkepėlę sušvelnina.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą