2019 m. gruodžio 5 d., ketvirtadienis

Ryžių bokštelis su krevetėmis, avokadais ir ikrais

Tikrai dažnu atveju gaminant pietus ar vakarienę, taupant laiką tenka pataupyti ant nepriekaištingo pateikimo. Visgi, turiu pripažinti, jog dažnu atveju akį traukiantis patiekalo pateikimas sužadina apetitą dar prieš paragaujant. Taigi, pagalvojau, kodėl nepasigaminus gana paprasto patiekalo, bet nepagailėjus laiko jo pateikimui.

Pristatau: Ryžių bokštelis su krevetėmis, avokadais ir ikrais

4 porcijoms reikės:
1 nepilnos stiklinės jazmininių ryžių,
2 stiklinių vandens,
250-300 g. lukštentų krevečių,
2 valg. šaukštų sweet čili padažo,
2 avokadų,
100g. juodųjų ikrų,
Teriyaki padažo pagal skonį.

Kaip gaminti?
1. puode su vandeniu ir druska išverdame ryžius. Jiems išvirti reikės apie 15 min.
2. Avokadus sutriname trintuvu ir pabarstome druska bei pipirais.
3. Krevetes apkepiname su sweet chilli padažu.
3. Imame indelius ir sluoksniuojame: dedame ikrus, avokadų tyrę, tada išvirtus jazminų ryžius ir krevetes. Apspaudome, kad tvirtai sukibtų ir išdedame iš indelių į lėkštes ar dubenėlius, kad pasimatytų visi sluoksniai.
4. Apšlakstome teriyaki padažu.
Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą