Nuo ankstesnės vakarienės teko pamažinti žmonių skaičių, nes pasirodo mūsų kambarys nėra toks erdvus, kad laisvai susodintume 12 žmonių 😞
Bet, net jei šį kartą mūsų šiek tiek mažiau, vis tiek kviestinė vakarienė ne ką mažesnis iššūkis, o ir smagumas nuo žmonių skaičiaus taip pat nepriklauso, tad kviečiame atversti meniu!
Be abejo, dalijuosi ir receptais, jeigu kurį iš šių receptų norėsite pasigaminti patys.
Skrebučiai su krevetėmis ir vištiena
10 porcijų reikės:
10 riekelių baltos duonos
(batono),
750 g nelukštentų atvėsintų
krevečių,
500 g vištienos filė arba
šlaunelių mėsos
20 g. vištienos prieskonių
150 g. gražgarsčių
100 g. sezamo sėklų
1 česnako skiltelės,
1 mažas svogūnas,
1 kiaušinis,
1 česnako skiltelės,
1 mažas svogūnas,
1 kiaušinis,
Aliejaus kepimui
Padažui:
pusė citrinos sulčių,
4 valg. Šaukštai vandens,
2 avokadai,
4 valg šaukštai sweet-čili padažo
Padažui:
pusė citrinos sulčių,
4 valg. Šaukštai vandens,
2 avokadai,
4 valg šaukštai sweet-čili padažo
Kaip gaminti?
1. Išlukštenti krevetes ir supjaustyti gabaliukais.
2. Vištieną supjaustyti gabalėliais tokio dydžio kaip krevečių gabalėliai.
3. Krevetes sumaišyti su vištiena ir į mišinį sudėti: 1 išplaktą kiaušinį, vieną smulkiai pjaustytą mažą svogūną, vieną tarkuotą česnako skiltelę, 2 valg, šaukštus sweet-chilli padažo, vištienos prieskonius ir vieną šaukštą sezamo sėklų. Viską gerai išmaišyti.
4. Imame riekelę batono ir šaukštu dedame krevečių ir vištienos masę. Viršų apibarstome sezamo sėklomis.
5. Dedame kepti į įkaitintą aliejų, jei aliejaus inde daug, tai skrebutir įdėjus turėtų pats apsiversti, jei aliejaus nedaug tada teks patiems apversti ir daugiausiai kepti krevečių-vištienos puse į apačią.
6. Padažui visus produktus sudedame į trintuvą ir sutriname į vientisą gana skystą masę.
Pateikiame su padažu ir gražgarstėmis ant viršaus. Skanaus!
Kiaulienos išpjovos kepsneliai
1500 g. Kiaulienos išpjovos,
100 g. mėlynių uogienės marinavimui,
druskos,
100 g. mėlynių uogienės marinavimui,
druskos,
1500 g. batatų,
20g. Bulvių prieskonių,
100 ml grietinėlės,
100 g. Sviesto,
Keptoms daržovėms:
1 žalios paprikos,
1 oranžinės paprikos,
2 geltonų paprikų,
500 g. pievagrybių,
1 mažos cukinijos.
1 žalios paprikos,
1 oranžinės paprikos,
2 geltonų paprikų,
500 g. pievagrybių,
1 mažos cukinijos.
Padažui:
100g. Sviesto
100g. Grietinėlės
300g. Pistacijų
Kaip gaminti?
1. Kiaulienos išpjovą supjaustome porcijiniais gabalėliais. ir sudedame į dubenį, apibarstome druska ir supilame mėlynių uogienę. Išmaišome ir paliekame marinuotis bent pusvalandžiui.
2. Batatas nuskutame ir verdame puode su pasūdytu vandeniu.
3. Daržoves supjaustome griežinėliais, apibarstome prieskoniais apšlakstome aliejumi ir dedame į orkaitę įkaitintą iki 170 laipsnių apkepinti apie 20-25 min.
4. Išvirusias batatas pertriname kartu su sviestu ir grietinėle.
5. Padažą ruošiame nedideliame puode. Įdedame sviestą, palaukiame kol jis išsilydys, tada sudedame smulkintas pistacijas, kad jos šiek tiek apskrustų. Galiausiai supilame grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitiname.
6. Kepsnius kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, prieš kepant kepsnius, juos reikėtų nusausinti, nes kitu atveju labai taškysis, ir gana dažnai gali tekti pravalyti keptuvę. kepame maždaug po 4 min abi puses jei gabalėliai nemaži ir ne ploni, jei pjaustysite plonesniais, pakaktų kepti po 2 min abi puses.
7. Į lėkštę dedame batatų purė, apkepintų daržovių, kepsnį ir šalimais padedame padažo, arba galima jį tiesiai tepti ant kepsnio.
Skanaus!
Kavos pudingas su ledais
10 porcijų reikės:
Kaip gaminti?
10 porcijų reikės:
Kavos pudingui:
1000 ml grietinėlės
300g smulkaus cukraus
200 g. šviežiai sumaltos ir užplikytos kavos
10 vnt didelių kiaušinių trynių
1000ml mėgstamų ledų (aš naudojau šokoladinius)
1000ml mėgstamų ledų (aš naudojau šokoladinius)
Morengui:
170g. smulkaus cukraus
3 vnt kiauišnio baltymai
Kaip gaminti?
1. Puode kaitinant sumaišome grietinėlę ir cukrų.
2. Sumaišome pakaitintą grietinėlę su kava bei po vieną įmaišome kiaušinio trynius.
3. Pilame į puodelius, ar kitus kepti tinkamus indelius maždaug iki pusės. Dedame į gilesnę skardą ir prieš pašaunant į iki 110 laipsnių įkaitintą orkaitę pirmiausia į skardą pripilame verdančio vandens kad apsemtų indelius iki pusės. Kepame apie 40-45 min.
4. Išimame pudingus iš orkaitės ir paliekame atvėsti bent porą valandų.
5. Pasigaminame morengą suplakant kiaušinio baltymus ir cukrų, kol gausis standi masė.
6. Ant atvėsinto kavos pudingo dedame griežinėlį ledų, aptepame morengu ir apdeginame morengą su karamelizatoriumi (dujiniu degikliu).
Skanaus!
2. Sumaišome pakaitintą grietinėlę su kava bei po vieną įmaišome kiaušinio trynius.
3. Pilame į puodelius, ar kitus kepti tinkamus indelius maždaug iki pusės. Dedame į gilesnę skardą ir prieš pašaunant į iki 110 laipsnių įkaitintą orkaitę pirmiausia į skardą pripilame verdančio vandens kad apsemtų indelius iki pusės. Kepame apie 40-45 min.
4. Išimame pudingus iš orkaitės ir paliekame atvėsti bent porą valandų.
5. Pasigaminame morengą suplakant kiaušinio baltymus ir cukrų, kol gausis standi masė.
6. Ant atvėsinto kavos pudingo dedame griežinėlį ledų, aptepame morengu ir apdeginame morengą su karamelizatoriumi (dujiniu degikliu).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą