Po savaitgalio, kurio metu gal kiek atsipalaidavome, grįžtame į vėžes ir pietums, bei kitiems valgymams toliau gaminamės patiekalus, kurie yra sveikesni ir duoda organizmui daugiau naudos.
Šį kartą gaminau nelabai spalvingą ir ryškų, bet tikrai skanų patiekalą:
Vištienos kukuliukai su feta sūrio įdaru ir žiediniais kopūstais
Reikės:
120 g. vištienos faršo,
žiupsnelio druskos,
50 g. feta sūrio,
1 mažo kiaušinio,
1 arb. šaukštelio krakmolo,
200 g. žiedinio kopūsto,
10 g. bulvių prieskonių.
Kaip gaminti?
1. vištienos faršą sumaišome su kiaušiniu, druska ir krakmolu.
2. iš fetos suformuojame maždaug 7-8 kamuoliukus.
3. Žiedinį kopūstą supjaustome smulkiais gabalėliais ir apibarstę bulvių prieskoniais dedame į keptuvę ir kepiname. Aliejaus tam visai nereikia, nes iš žiedinio kopūsto išsiskiria drėgmė ir kopūstas keptuvėje troškinasi ir apskrunda.
4, Į įkaitintą keptuvę (taip pat be aliejaus) dedame maždaug po pusė šaukšto vištienos faršo masės ant viršaus dedame po fetos rutuliuką ir ant viršaus dar pusė šaukšto vištienos faršo. Apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai gelsvai apskrunda.
Skanaus!
Maistinė vertė:Kcal 1 porcijoje - 420,36 KCal
Baltymų - 38,60 g.
Angliavandenių - 13,03 g.
Riebalų - 24,62 g.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą