Savaitgalį ir valgyti reikia savaitgališkai :D Nebūtinai visiškai paleidžiant vadeles, bet palepinant ir pasimegaujant - būtinai!
Šio šeštadienio vakarienei pas mus -
Raudonųjų ryžių troškinukas su krevetėmis
2 porcijoms reikės:
450 g. Nelukštentų krevečių arba 250g. Lukštentų :)
120g. Raudonųjų ryžių,
300g. Daržovių mišinio (naudojau kinietišką),
2 valg. Šaukštų riešutų sviesto,
3 skiltelių česnako,
1 svogūno,
200ml riebios grietinėlės.
Kaip gaminti?
1. Uždedame virti ryžius su žiupsneliu druskos ir verdame apie 45min.
2. Išvalome krevetes.
3. Į keptuvę su šaukšteliu kokosų aliejaus dedame sutarkuotas česnako skilteles ir smulkiai pjaustytą svogūną.
4. Kai svogūnai gražiai apskrunda supilame grietinėlę ir sudedame riešutų sviestą ir kaitiname maišant iki vientisos masės.
5. Į kitą keptuvę apkepinti sudedame daržoves. Į apkepintas daržoves sudedame išvirusius ryžius ir išmaišome.
6. Į riešutų sviesto padažą sumetame krevetes ir patroskiname apie 5 min.
7. Krevetes išimame iš padažo, o padažą sumaišome su ryžiais ir daržovėmis.
8. Pateikiame ryžių troškinuką su krevetėmis ant viršaus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą