Su kovo 8-ąja visas moteris! 💛💛💛
Mylėkite save, mėgaukitės gyvenimu, lepinkite save ir darykite tai, kas jums teikia džiaugsmą!
O pasiūlymų kaip pasilepinti tikrai turime, ir vienas iš jų - minkštutės, kvepiančios bandelės su cinamonu "cinnabon"
20 nedidelių bandelių reikės:
4 puodelių miltų,
2 kiaušinių,
100g sviesto,
pusės puodelio cukraus,
11g. mielių,
1 arb. šaukštelio druskos,
1 puodelis pieno.
Cinamoniniam įdarui:
2 valg. šaukštai cinamono,
1 puodelis rudojo cukraus
70g. sviesto
Aptepimui:
2 puodeliai cukraus pudros,
170g. graikiško jogurto,
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus,
30g. sviesto.
Kaip gaminti:
1. Pašildome pieną, jis turi būti apie 40-50 laipsnių temperatūros, kad tiktų naudoti su mielėmis ir įmaišome į jį ištirpintą sviestą, cukrų ir mieles.
2. Į maišymo indą sudedame: miltus, druską, kiaušinius bei pieno sviesto ir mielių masę ir minkome iki vientisos masės (galima tiek rankomis, tiek mikseriu su tešlos minkymo antgaliu). Tada paliekame tešlą šiltai pakilti.
3. Paruošiame cinamoninį įdarą: sviestą ištirpiname ir sumaišome su cinamonu ir ruduoju cukrumi.
4. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Pakilusią tešlą išimame iš indo ir iškočiojame į stačiakampio formą ne per plonai. Tada paskirstome įdarą po visą tešlos plotą ir susukame tešlą į ritinį.
5. Kepimo formą pabarstome miltais ir dedame į ją maždaug 2 cm tarpu supjaustytas bandeles.
6. Kepame orkaitėje 17-19 min. priklausomai nuo bandelių supjaustymo storio.
7. Kol bandelės kepa pasigaminame užtepą: sumaišome ištirpintą sviestą, graikišką jogurtą, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą iki vientisos masės.
8. Kai bandelės iškepa, traukiame iš orkaitės aptepame kremu ir šiek tiek pravėsusias kviečiame skanauti!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą