2020 m. kovo 11 d., trečiadienis

Lava cake pyragaitis su avokadų ir pistacijų ledais

Kovo 11-ąją su draugais nusprendėme paminėti ne kasdieniškai ir šią dieną susiplanuoti kviestinę vakarienę, kurios metu galėtume pasidžiaugti, pabūti kartu, pabendrauti, padiskutuoti ir, žinoma, skaniai pavalgyti.
Pirmiausia noriu pasidalinti deserto receptu, nes man labai patinka frazė "Life is short, eat dessert first" (gyvenimas trumpasi, valgykite desertą pirmiausia) :D
12 pyragaičių reikės:
300 g. juodojo šokolado,
300 g. sviesto,
8 šaukštų cukraus,
6 šaukštų miltų,
6 kiaušinių,
6 trynių.

Avokadų ir pistacijų ledams reikės:
4 avokadų,
400g. kokosų pieno,
2 bananų,
1 citrinos sulčių,
2 šaukštų medaus/klevų sirupo/rudojo cukraus (priklausomai nuo to ką mėgstat arba turit namuose),
2 valgomųjų šaukštų kokosų sviesto,
150 g. lukštentų pistacijų.

Kaip gaminti?
1. Pirmiausia reikėtų pasiruošti ledus, nes jie turės spėti kameroje sustingti. Juos ruošti labai paprasta, tiesiog visus ingredientus reikia sumesti į trintuvą išskyrus pistacijas, jų trintuvą mesti reikėtų tik pusė, kitą dalį pasiliekant apibarstymui jau formoje. Pilame į formą ir viršų apibarstome smulkintomis pistacijomis ir dedame į šaldymo kamerą.
2. Ruošiame lava cake pyragaičius. Kiaušinius ir trynius kartu su cukrumi išplakame iki baltų putų.
3. Sviestą kartu su šokoladu ištirpiname dubenėlyje virš verdančio vandens.
4. Į kiaušinių plakinį po truputį maišant pilame ištirpintą šokoladą.
5. Į plakinį supilame miltus ir maišome, kol nelieka matyti miltų.
6. Pilame masę į nedidelius keramikinius indelius prieš tai patepus juos sviestu ir pabarsčius miltais, kad iškepus jie lengvai išsiimtų.
7. Prieš kepant labai gerai apie porą valandų palaikyti šaldytuve arba apie 30 min. kameroje.
8. Kepame 200 laipsnių orkaitėje 12min. Kepant ilgiau mažėja besiliejančios tešlos kiekis, tad ilgiau palaikius gali likti nebe lave cake, o tiesiog keksiukas :D
Patiekiame papuoštą uogomis su avokadų ir pistacijų ledais šalia. Skanaus! 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą