Taigi, kadangi Lašišos kepsnį su ryžiais, mangais, avokadais ir pasiflorų tyrės padažu įvertino ir mano draugai, dalijuosi receptu dar plačiau, nes patiekalas tikrai vertas dėmesio ir įneš žiupsnelį egzotikos į jūsų virtuvę ir ant pietų stalo :)
10 porcijų reikės:
Apie 1100g. lašišos filė,
2 prinokusių avokadų,
1 didelio prinokusio mango,
300g. ryžių,
Apie 15 pasiflorų,
3 šaukštų cukraus.
Kokosų sviesto lašišos kepimui.
Kaip gaminti?
1. Pirmiausia pasigaminame pasiflorų tyrę, kad ji spėtų atvėsti. Pasifloras perpjauname pusiau ir šaukšteliu išskobiame jų vidų ir supilame į puodą su cukrumi. Kaitiname ant mažos ugnies maišant kol tyrė pasidaro vientisa, t.y. aplink sėklytes nebelieka želinio apvalkalo. Paliekame atvėsti.
2. Išverdame ryžius pagardinę druska arba persilado prieskoniais.
3. Nulupame ir kubeliais supjaustome mangą.
4. Nulupame ir plonomis riekelėmis supjaustome avokadą.
5. Įkaitiname keptuvę su kokosų aliejumi ir dedame kepti lašišos filė kepsnelius (prieš naudojant lašišą reikia nuskusti žvynus, arba dar kartą patikrinti ar jie tikrai pilnai švariai nuskusti ir pincetu ištraukioti dar užsilikusius kauliukus). Kepame apie 2 minutes kiekvieną pusę. Pirmiausia reikėtų kepti tą pusę, kurioje yra odelė, kad ji gautųsi traški.
6. Ryžius pakepiname ant keptuvės su kiaušinio plakiniu nuolat maišant ir sluoksniuojame lėkštėje: kauburėlis ryžių, mango gabaliukai, avokado griežinėliai, lašišos kepsnys ir šaukštas ar du pasiflorų tyrės ant viršaus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą