2020 m. kovo 29 d., sekmadienis

Čiuros su Nutella

Karantino metu dėl įvairių suvaržymų vis dažniau nuspredžiu, kad praskaidrinti dieną gali desertas :D Nepasakyčiau, kad tai labai gerai, bet neprarandant saiko, tai nėra ir tragedija, taip? :D
Kadangi ilgą laiką norėjau išbandyti namuose pasigaminti čiuras, bet vis kažkaip nerasdavau tam progos, tai karantinas gali būti puiki proga įgyvendinti jau seniai neįgyvendintus planus. Taip ir užvirė puodas su aliejumi ir čiuromis mano namuose :D
Iš tikrųjų, man visada atrodė, kad jų paruošimas yra sudėtingesnis, o pasirodo, jas paruošti visai nesunku :)

1 didelei lėkštei (apie 50vnt) čiurų reikės:
120g. sviesto,
1 puodelio vandens,
150g. miltų,
4 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
cukraus ir cinamono mišinio čiurų apibarstymui,
Nutelos apie 350g. čiurų užpildymui.

Kaip gaminti?
1. Puode ant mažos ugnies ištirpiname sviestą ir sumaišome jį su vandeniu bei druska, kol užverda.
2. Tada išjungiame ugnį, supilame miltus ir sumaišome iki vientisos masės.
3. Palaukiame 5 min kol tešla pravėsta ir po vieną įmaišome kiaušinius.
4. Ant skardos su sviestiniu popieriumi išspaudžiame čiuras ir dedame 30min į šaldymo kamerą. Arba glima jas spausti tiesiai į verdantį aliejų ir iš karto kepti, net nenaudojant skardos ir sviestinio popieriaus. Kad čiuros gautųsi vienodesnės formos, galima panaudoti žirkles tešlos nukirpimui.
5. Verdame įkaitintame aliejuje kol gražiai rusvai apskrunda. Nusausiname inde su popieriniu rankšluosčiu, ir kol dar čiuros šiltos apvoliojame jas cukraus ir cinamono mišinyje.
6. Norint pripildyti čiuras Nutella reikia su mediniu pagaliuku iš abiejų pusių atsargiai padaryti skylutes ir tada naudojant konditerinį maišelį ir ploną antgalį pripildyti čiuras Nutella kremu.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą