2020 m. kovo 25 d., trečiadienis

Perlinių kruopų košė su saulėje džiovintais pomidorais ir vištiena

Su perlinėmis kruopomis buvo tikrai kuriozinė situacija... Tai tikrai nėra ta kruopa, kurios nuolat turėčiau namuose, ar gana dažnai valgyčiau. Visgi, nebūčiau aš, jeigu neužsimanyčiau būtent perlinių kruopų tada, kai lentynose sudėtingiau šio produkto rasti :D Dabar situacija ko gero jau nebloga, bet kai nusprendžiau jų nusipirkti prieš savaitę, buvau labai pikta, kad negaliu gauti perlinių kruopų, kai būtent tokių užsimanau :D
Kadangi, po trečio kruopų lentynų patikrinimo pamačiau du paskutinius perlinių kruopų pakelius mane aplankė sėkmė, šiandien galiu ragauti išlauktos ir pagaliau pasigamintos perlinių kruopų košės :)

4 porcijoms reikės:
400g. perlinių kruopų,
300g. saulėje džiovintų pomidorų,
500g. vištienos filė,
3 nedidelių morkų,
2 vidutinio dydžio svogūnų,
aliejaus kepimui,
druskos ir pipirų.

Kaip gaminti?
1. Puode su vandeniu verdame kruopas. Kai vandens lieka visai nedaug tada pabarstome druska ir pipirais ir gerai išmaišome.
2. Svogūnus supjaustome mažais gabalėliais, morkas sutarkuojame ir apkepiname keptuvėje su aliejumi. Apkepinus sudedame į košę.
3. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustome smulkiais gabalėliais ir sudedame į puodą su kruopomis.
4. Vištieną supjaustome smulkiais gabalėliais, apkepiname keptuvėje su druska ir pipirais bei galiausiai taip pat sudedame į košę.
5. Šildant košę įdedame gabalėlį sviesto ir gerai išmaišome.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą