Kad jau prisipažinau esanti tikra burokėlių fanė ir mėgėja (nors patiekalų iš burokėlių gausą galėjo paskatinti ir tai, jog kaip visada neapskaičiuoju kiekių, tad burokėlių šią savaitę mano šaldytuve buvo daugiau nei tikėjausi :D ) nusprendžiau, kad reikia pasigaminti gnocchi. Labai mėgstu šiuos virtinukus, nes juos paruošti labai lengva, jie verda labai trumpai, o su sūrio padažu yra tiesiog tobulas patiekalas!

Taigi, 4 porcijoms virtinukų reikės:
0,5 kg bulvių,
250g. burokėlių,
180g. miltų
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos.
Padažui:
60g. sviesto,
80g. kietojo sūrio "Džiugas",
100g. lydyto sūrelio,
50g. fermentinio sūrio
200g. grietinėlės.
Kaip gaminti?

2. Į burokėlių ir bulvių masę pilame išplaktą kiaušinį ir viską gerai permaišome.
3. Užberiame druskos arba kitų mėgstamų prieskonių ir dar kartą permaišę supilame miltus ir minkome tešlą.
4. Iš tešlos formuojame nestoras juostas ir pjaustome jas 1-2 cm gabalėliais. Jeigu norisi, galima perbraukti virtinuku per šakutę, tada ant virtinukų atsiras įspaudai kaip matosi nuotraukoje, bet tai tik dėl grožio, tad tikrai nebūtinas atributas. :)
5. Į puodą su verdančiu vandeniu dedame virtinukus, kai jie pakyla palaukiame dar 30 sekundžių ir traukiame iš puodo, bei dedame tiesiai į su sviestu įkaitintą keptuvę porai minučių, kad lengvai apskrustų.
6. Kitoje keptuvėje pasidarome padažą: ištirpiname sviestą, įpilame grietinėlę, suberiame tarkuotą sūrį ir maišome, kol masė pasidarys vientisa.
7. Patiekiame: į dubenėlį pilame padažo ir ant jo dedame virtinukus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą