2020 m. balandžio 25 d., šeštadienis

Naminė storapadė pica

Kas gali būti geriau nei pica? Dvi picos!😂😂😂
Pica tikrai patenka prie mano mėgstamiausių patiekalų sąrašo. Ypač storapadė... Puri... Su daugybe sūrio...❤️❤️❤️
Taigi, dalijuosi su jumis savo gamintos storapadės picos receptu:

4porcijoms reikės (gal galėtų užtekti ir 6 porcijoms, bet mes tiesiog negalim suvalgyti mažiau😅😅😋):
500g miltų,
300ml šilto vandens,
2 šaukštų aliejaus,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukšto cukraus,
11g sausų mielių.

Kaip gaminti?
1. Miltus sumaišom su druska.
2. Atskirai šiltam, net gana karštame, vandeny su cukrum ir aliejum išplakame su šluotele mieles kad išsimaišytų gumuliukai.
3. Supilame į miltus su druska išmaišytas mieles ir minkom kombainu arba rankomis tešlą.
4. Paliekam kokiai valandai šiltai, uždengus rankšluostėliu, kad pakiltų tada šiek tiek pabarsčius miltais, iškočiojame.
5. Ant tešlos (bet ne iš karto ant skardos, nes skarda turi kaisti kartu su orkaite jos viduje, ir jau paruošta pica turi būti įdėta į įkaitusią skardą) dedame produktus, kurie eis ant picos: vištiena (filė pirmiausia kepu paprieskoniuotą įsuktą į foliją 160 laipsnių orkaitėje 1 val, tada išėmusi iš orkaitės aptepu bbq padažu (tokiu pat, naminiu kaip ir šonkaulius) padidinus orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių pakepu vištieną dar 10-15min. Tada dėjau svogūnus, konservuotus kukurūzus ir sūrį, daaaaaug sūrio ❤️❤️❤️
5. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, su skarda, kurioje kepsime picą kartu. Kai orkaitė įkaista, traukiame įkaitusią skardą iš orkaitės ir dedame paruoštą picą su sviestiniu popieriumi tiesiai į įkaitusią skardą ir kepame 15-20min.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą