2020 m. balandžio 25 d., šeštadienis

Morenginiai mini torčiukai

Kai sesė užsisako picą, sesė gauna ir desertą 😂😅❤️
Nes per karantiną taip išsiilgau sesės, kad ne tik džiaugiausi gavusi galimybę iškepti jai picą savo rankomis, bet ir pasinaudojant proga, kad vis tiek atvyks per atstumą pasiimti picos, nusprendžiau, kad tuo pačiu drąsiai galės pasiimti ir desertą ✌️😅
Kadangi mano sesė labai mėgsta morengus, tad šį kartą mano desertų meniu - mini morenginiai torčiukai.😍🤩
Nors tortus ir torčiukus gaminu ne taip ir dažnai, tačiau morengai atrodo visai paprastutis desertas, tad nusprendžiau, kad kaip nors turėtų pavykti ir jie, taigi pradedam!😉
4 porcijoms 10cm skersmens torčiukų reikės:
morengams:
5 didelių kiaušinių baltymų,
250g. cukraus.

Kremui:
250g. sviesto,
200g. rududu kremo/karamelinio sutirštinto pieno,
200g. cukraus pudros.

įdarui:
16 graikinių riešutų (2  riešutai vienam sluoksniui).

Kaip gaminti?
1. Kiaušinio baltymus plakame iki standžių putų, cukrų į juos beriant po 1 šaukštą, leidžiant cukrui pilnai įsimaišyti ir ištirpti baltymų masėje.
2. Iš kiaušinio baltymų masės formuojame ant sviestinio popieriaus 10cm skersmens gana plonus apskritimus. Jų turi gautis 12, vienam pyragaičiui naudosime 3 morengo apskritimus.
3. Morengus kepame 105 laipsnių orkaitėje 60-80min ,tada išjungiame, bet šiukštu neatidarinėjant orkaitės paliekame morengus orkaitėje, tol kol pilnai atvėsta, tai maždaug dar 1 val.
4. Pasigaminame kremą: kambario temperatūros sviestą turime išplakti iki baltos purios masės (patarčiau tam panaudoti maišytuvą, bus paprasčiau ir greičiau, bet jei jo neturite, rankomis taip pat pavyks išmaišyti :))
5. Į purią sviesto masę supilame rududu kremą ir gerai permaišome dar kartą, kol masė pasidarys vientisa.
6. Galiausiai po truputį pilame  cukraus pudrą, nuolat maišant tol, kol masė pasidarys standi bet puri.
7. Smulkiai sukapojame graikinius riešutus.
8. Gaminame torčiukus: dedame morengo apskritimą, tepame ant jo kremą ir pabarstome graikinių riešutų trupiniais, ant viršaus dedame dar vieną apskritimą, vėl dedame kremą ir pabarstome riešutų trupinių, pabaigiant viršuje turi būti morengo apskritimas.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą