Kaip dažnai valgote grikius?
Aš ko gero, geriausiu atveju vieną kartą į savaitę, kartais vieną kartą į dvi. :) Dažniausiai, iš tiesų, grikiai būdavo mano penktadienio pietų pasirinkimas, nes ketvirtadienį nuspręsdavau nieko neberuošti, o geriau įdomesnę vakarienę pasigaminti penktadienio vakarą :) Visgi, kadangi dabar ofise jau kurį laiką nebuvau, tai ir užpilti grikiai namie taip skaniai nesivalgo :D Tačiau, įdėjus šiek tiek pastangų iš grikių galima padaryti tikrai nerealių dalykų, ir tikrai labai skanių, pavyzdžiui: grikių pudingą (tiek saldų citrininį, tiek nesaldų su grybais) arba (kaip šį kartą) grikių blynelius! :)
2 porcijoms reikės:
100g. grikių,
1 nemažos morkos,
1 nemažo svogūno,
50g. saulėje džiovintų pomidorų,
1 kiaušinio,
2 šaukštų miltų,
druskos ir pipirų.
Kaip gaminti?
1. Grikius išverdame, pasūdome.
2. Morkas sutarkuojame, smulkiai supjaustome svogūną ir apkepiname keptuvėje.
3. Į grikius sudedame apkepintas morkas ir svogūnus, bei smulkiai supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus. Pasūdome. Išmaišome.
4. Supilame išplaktą kiaušinį, gerai išmaišome ir galiausiai sudedame miltus bei dar kartą permaišome.
5. Kepame ant sviestinio popieriaus, 180 laipsnių orkaitėje apie 18-20min.
Labai skanu su graikišku jogurtu arba grietine ir sweet chili padažu :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą