2020 m. balandžio 2 d., ketvirtadienis

Ką vakarienei?

Nežinau kaip jums, bet man sugalvoti ką noriu valgyti vakarienei yra tiek pat lengva ir tiek pat sunku :D Gal dėl to, kad vakarienė yra tas valgis, kai niekur neskubu, reiškia galiu ir noriu juo mėgautis. Tad norisi sugalvoti kažką džiuginančio, o štai sunkesnė dalis yra ta, kad vakarienei kartais norisi ir lengvesnio maisto, gal mažiau riebaus, gal mažiau kaloringo. Taigi, visus smagiuosius variantus palikdama savaitgaliams, darbo dienomis tenka palaužyti galvą: ką gi čia pasigaminus?
Šį kartą, labai paprastas eksperimentas-atradimas karštos perlinio kuskuso salotos!

2 porcijoms reikės:
Maždaug 2/3iųjų puodelio perlinio kuskuso (apie 70g.)
2 batatų,
apie 100g. įvairių salotų,
1 nedidelio mėlynojo svogūno,
druskos, pipirų, žiubsnelio ciberžolės, aliejaus batatų ir svogūnų kepimui.

Kaip gaminti?
1. Išverdame puode kuskusą su dviem puodeliais vandens, druska, ciberžole ir pipirais.
2. Į 200 laipsnių orkaitę dedame kepti griežinėliais supjaustytas batatas ir ir skiltelėmis supjaustytus svogūnus, apibarstome druska, pipirais ir apšlakstome aliejumi. Kepame orkaitėje apie 15min.
3. Į lėkštę dedame salotas, išvirusį kuskusą, batatų ir svogūnų griežinėlius. Galima vietoje padažo (jei jo reikia) naudoti graikišką jogurtą.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą