Nepabėgame nuo burokėlių. :D Jau kurį laiką audžiau mintį, kad reikėto pasigaminti namuose kišą t.y. paprastais žodžiais kalbant trapios tešlos pyragą su įdaru. Kaip jau greičiausiai supratote šis kišas bus su burokėliais :D O šalia jų ir varške bei špinatais :)
Beje, dar vienas šio patiekalo privalumas - tinkamumas bet kuriam dienos valgymui (jeigu užsimerksime prieš sviestinę kišo tešlą vakare :D), tad kviečiu praskaidrinti pusryčius, mėgautis per pietus arba pasilepinti vakarienės metu!
Kišui kuris man sudarė 6 porcijas reikės:
tešlai:
250g miltų,
1 kiaušinio trynio,
50ml šalto vandens,
125g. sviesto.
Įdarui:
250g. virtų burokėlių,
250g. varškės,
3 kiaušinių.
200ml pieno,
prieskonių.
Kaip gaminti?
1. Pirmiausia pasiruošiame tešlą: miltuose padarome duobutę ir joje įdedame kiaušinio trynį, vandenį ir nedideliais gabalėliais pasmulkintą sviestą. Po truputį beriant miltus minkome tešlą.
2. Tešlą dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms.
3. Dedame tešlą į formą, užtiesiame sviestinį popierių ir ant jo užpilame pupelių arba kitų kruopų, bei dedame į 180 laipsnių orkaitę kepti 15 min.
4. Praėjus 15min nuimame sviestinį popierių su kruopomis ir tešlą pakepame dar 5min.
5. Kol tešla kepa pasidarome įdarą. Špinatus ir svogūną supjaustome smulkesniais gabalėliais ir apkepiname keptuvėje. Burokėlius supjaustome nedidelėmis juostelėmis.
6. Ant iškepusios tešlos sudedame apkepintus špinatus, burokėlių juosteles, varškę ir užpilame atskirame dubenėlyje išplaktais kiaušiniais sumaišytais su 200ml pieno.
7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą