2020 m. balandžio 20 d., pirmadienis

Burokėlių ir pupelių blyneliai

Aš labai mėgstu burokėlius❤️❤️❤️
Ir ne tik dėl jų žavios spalvos😍, ir ne tik dėl to, kad jie tikrai turi daug naudingų medžiagų🤓, bet ir dėl to, kad jie tinka praktiškai bet kur😅: su silke, salotose, sriuboje ir t.t. Tad šios savaitės meniu burokėliai pateko į blynelius!🤩
Be to, jau ilgą laiką pas mane spintelėje stovi stiklainiukas su pupelėmis... 😅😅😅 Ir vis kažkaip neprisiruošiu virti pupelių sriubos, o ir šiaip dažnu atveju greičiau naudoju konservuotas pupeles, tad išaušo diena, kai nusprendžiau, kad šias pupeles reikia pradėti naudoti 🥳😋🤩
4 porcijoms reikės:
200g. nevirtų, nekonservuotų pupelių (skubant tikrai galima keisti į konservuotas tik konservuotų reikėtų apie 400g.),
300g. virtų tarkuotų burokėlių,
2 kiaušinių,
3 šaukštų miltų,
380g. konservuotos skumbrės garnyrui,
mėgstamų prieskonių ir druskos.

Kaip gaminti?
1. Jei kaip ir aš naudosite ne virtas ir ne konservuotas pupeles, tai pirmiausia jas nuplauname ir pilame į puodą su vandeniu virti. Vandens kiekį puode vis papildome ir verdame apie 1,5-2 val.
2. Išvirusias pupeles sumaišome su tarkuotais burokėliais. Išplakame kiaušinius ir įmaišome į pupelių ir burokėlių masę.
3. Į masę suberiame miltus, prieskonius ir viską gerai permaišome.
4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Skardoje patiesus sviestinį popierių formuojame nemažus blynelius iš masės.
5. Kepame blynelius orkaitėje 20min.
6. Patiekiame su konservuota skumbre ;) Nors be abejo, drąsiai galima valgyti ir vienus :)
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą