2020 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Kibinai kibinukai :)

Šį savaitgalį mūsų namai kvepėjo kibinais ❤️
Kad ir kaip mėgstu patiekalus su mėsa, tačiau taip jau yra kad be galo mėgstu kibinus su varškės įdaru. 😅😍 Taigi, šį savaitgalį gaminau kibinus ne tik su kiaulienos įdaru, bet ir su varškės, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų.
Dalijuosi receptu, jei nuspręsite išbandyti :)
Man gavosi apie 14 kibinų (9 su kiaulienos įdaru ir 5 su varškės įdaru)
Tešlai reikės:
4 stiklinių miltų,
200g. grietinės,
200g. sviesto,
3 kiaušinių,
Žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio plakinio kibinų aptepimui.

Kiaulienos įdarui:
Apie 500 g. kiaulienos mentės,
50g. sviesto,
1 vidutinio dydžio svogūno,
Puodelio sultinio.

Varškės įdarui:
250g. varškės,
200g. saulėje džiovintų pomidorų,
50g. špinatų,
Žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti?
1.Į indą įdedame 4 stiklines miltų, per burokinę tarką įtarkuojame sviestą ir gerai išmaišome.
2. Atskirame inde išplakame kiaušinius su grietine ir supilame į miltų ir sviesto masę, gerai išminkome ir gautą tešlą dedame į šaldytuvą 30-40min.
3. Paruošiame mėsos įdarą: kiaulienos mentę apipjaustome, kad neliktų kremzlyčių ir susmulkiname mažais gabalėliais, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, ir nedideliais gabalėliais pjaustytą sviestą, užpilame puodeliu sultinio.
4. Paruošiame varškės įdarą: varškę sumaišome su susmulkintais ir apkepintais špinatais, bei susmulkintais saulėje džiovintais pomidorais. Pabarstome druska.
5. Imame iš šaldytuvo tešlą, pabarstome miltais ir plonai iškočiojame. Išspaudžiame apskritimus (aš naudojau dubenėlį).
6. Dedame ant apskritimų įdaro ir apspaudome suformuojant kibiną.
7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35-50min.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą