Šiemet ruošiant Velykų stalo meniu, mane patraukė tradiciniai Velykoms skirti patiekalai... Būtent tokiu būdu į suplanuotą meniu nusprendžiau įtraukti Paschą :)
Nors pas mus namuose ant šventinio stalo ji tikrai atsirasdavo ne kasmet, tačiau šiemet, kažkaip užsimaniau desertui pagaminti būtent ją :)
Reikės:
500g. varkškės,
125g. cukraus,
3 kiaušinio trynių,
200g. sviesto,
1 arb šaukštelio vanilinio cukraus,
Šiaip dar į šį receptą galima dėti 250 g. riebios plakamos grietinėlės***, tačiau šiemet aš grietinėlės nedėjau, ir tiesą sakant, rezultatas man labai patiko :)
Mėgstamų džiovintų vaisių: aš dėjau:
apie 100g. džiovintų spanguolių,
apie 100 g. razinų,
apie 30g. svarainių,
apie 30g. džiovintų slyvų,
Apie 100g. pistacijų.
Kaip gaminti?
1. Trynius išplakame su cukrumi iki baltumo.
2. Į trynius sudedame varškę ir ją dar kartą gerai permaišome,
3. Džiovintus vaisius (apart riešutų) nuplauname, pasmulkiname jeigu reikia ir paliekame apie 10-20 min vandenyje pamirkti.
4. Ištirpiname sviestą, ir kai šiek tiek pravėsta maža srovele pilame jį į varškės masę nuolat maišant.
5. Galiausiai į varškės masę sudedame išmirkusius džiovintus vaisius (tik nepilame vandens nuo jų, dedame tik vaisius).
6. *** jei visgi naudosite grietinėlę, ją reikėtų išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės ir džiovintų vaisių masę.
7. Galima ant indo dugno, į kurį pilsime paschą stingti gražiai padėlioti džiovintus vaisius ar riešutus.
8. Į indą sudedame varškės masę ir dedame į šaldytuvą bent 12val sustingti.
9. Sustingusią išimame ant lėkštės, pjauname ir skanaujame!
Gražių, jaukių, saulėtų Velykų, ir nuotaikingų online pokalbių!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą