2020 m. balandžio 12 d., sekmadienis

Lašišos terinas

Gyvenimas žavus tuo, jog niekada nestovi vietoje :) Nuolat galime susidurti su kitokiais dalykais, nuolat galime išmokti kažko naujo. Todėl ir man labai smagu pagaminti kažką, ko dar anksčiau negaminau. Smagu išbandyti pagaminti kažką, ko pačiai gaminti dar neteko, įvertinti, ar tas receptas man patinka, ir pasidalinti, kad jis keliautų toliau ir pasiektų tuos, kurie taip pat norėtų išbandyti.
Šį kartą dalijuosi vienu tikrai labai paprastu receptu, kuris atkeliavo ant mūsų Velykinio stalo, tačiau puikiai tiks kaip užkandis bet kokia proga :)

Lašišos terinui reikės:
200g. sūdytos arba rūkytos lašišos,
400g. tepamo sūrelio,
200g. sviesto,
pusės agurko,
pusės paprikos.

Kaip gaminti?
1. Kambario temperatūros sviestą išmaišyti su tepamu sūreliu iki vientisos masės.
2. Smulkiai supjaustyti agurką ir papriką ir įmaišyti į tepamo sūrelio ir sviesto masę.
3. Į formą ant maistinės plėvelės arba kepimo popieriaus sudėlioti lašišą ir ant viršaus dėti tepamo sūrelio masę.
4. Dėti formą su terinu į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
Labai skanu valgyti su šviežiai kepta duona. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą