Leisdama praėjusį savaitgalį prie ežero, apėjau visus mūsų ten auginamus augalėlius...😇🥰 Nustebau ir pasidžiaugiau kaip išplito mūsų įvairiausių rūšių mėtos, net nusprendžiau keletą daigelių parsivežti ir ant palangės ☺️ Pastebėjau, kad hortenzijos kol kas dar ne visos taip aktyviai sprogsta, kaip norėčiau🤔, paliūdėjau dėl rododendrų, kuriais pasigardžiavo ir visus lapelius nukramtė kaimynų avytė😭 (bet tokia ji miela, kad negali ilgai pykti😅), galiausiai atradau jau visai paaugusių rabarbarų ir kadangi jie pas mus neretą sezoną sugeba ir peraugti, kol nusprendžiam kažką iš jų pagaminti, šį sezoną pradedu anksti 🤩😎 Nusiskyniau didesnių stiebelių ir nusrendžiau pagaminti "aukštyn kojom" rabarbarų pyragą. Ir nors rabarbarų skonis pyrage gerokai pranoksta tiesiog rabarbarų stiebus pamirkytus cukruje, tačiau viskas kas yra gaminama su rabarbarais, man būtinai primena vaikystę kaime, kai dieną, išalkę, kad greičiau, tiesiog atsinešdavome cukraus iš pirkutės ir prisilaužę rabarbarų stiebų greitai pasistiprindavome ir lėkdavome žasiti toliau!
Reikės:
Tešlai:
3 kiaušinių,
75g. sviesto
5 valg. šaukštų cukraus,
3 valg. šaukštų graikiško jogurto arba grietinės,
165 g. miltų,
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių.
Rabarbarų ir obuolių sluoksniui:
300g rabarbarų,
2 obuolių,
50g. sviesto,
5 valg. šaukštų cukraus,
2 valg šaukštų rudojo cukraus.
Kaip gaminti?
1. Rabarbarų stiebus nuplauname ir supjaustome gabalėliais. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome riekelėmis.
2. Sviestą ir cukrų ištirpiname ant mažos ugnies keptuvėje, kol parunda.
3. Į kepimo formą supilame sviestą su cukrumi ir ant jo dedame šachmatų kvadračiukais rabarbarus ir obuolius, apiberiame 2 šaukštais rudosjo cukraus.
4. Cukrų ištriname su sviestu. Sudedame kiaušinių trynius ir gerai išmaišome.
5. Sudedame graikišką jogurtą ir gerai išmaišome.
6. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį maišant pilame į masę.
7. Kiaušinių baltymus išplakame atskirame inde iki standžių putų, ir atsargiai, stipriai neplakant įmaišome į tešlą.
8. Užilame tešlą ant rabarbarų ir obuolių ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 25-30 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą