Kai užpuola pyragų manija, bet reikia, kažką ir pietums pasigaminti😂😅😏 Visai nebūtinai pyragas netinka pietums 😏😂 Ypač, kai jis su sūriu ir vištienos kukuliukais. 💪☺️❤️ Pagaminau, paragavau, rekomenduoju ir jums ;) O ką jūs manot apie nesaldžius pyragus?🤔
1 lakšto tešlos (500g pakuotėje kur yra 2 lakštai, panaudosime 1),
600g vištienos faršo,
1 kiaušinio,
400g. konservuotų pomidorų,
200g. pomidorų pastos,
500g. sūrio riekelėmis,
50g. špinatų,
1 geltonosios paprikos,
0,5 raudonosios paprikos,
druskos, pipirų, žolelių, česnako granulių.
Kaip gaminti?
- Iškočiojame tešlą, kad pilnai padengtų formos dugną ir kraštus (aš naudojau 26 cm kepimo formą).
- Išklotą tešlą apšlakstome aliejumi, apibarstome druska, pipirais, česnakų granulėmis, smulkintomis žolelėmis ir teptuku paskirstome, kad būtų aptepti krašteliai ir visas dugnas.
- Dedame pagrindą kepti į 230 laipsnių įkaitintą orkaitę 10min.
- Į vištienos faršą įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų ir formuojame kukuliukus, kuriuos apkepame keptuvėje su aliejumi, kol kukuliukai lengvai parunda.
- Nedideliame puode ant mažos ugnies pakaitiname konservuotus pomidorus su pomidorų pasta ir smulkintomis žolelėmis.
- Sluoksniuojame pyragą: primiausia dedame sluoksnį sūrio riekelių, tuomet vištienos kukuliukus, ant jų užpilame pomidorų tyrę, dedame dar vieną sluoksnį sūrio, galiausiai kubeliais pjaustytas geltonas paprikas, smulkintus špinatus, raudoną kubeliais pjaustytą papriką.
- Kepame 230 laipsnių orkaitėje (be vėjelio) 30 min.
Skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą