2020 m. gegužės 19 d., antradienis

Bananinis rududu pyragas

Man labai patinka tokios situacijos, kai reikia sugalvoti, kaip dabar iš jų išsisiukti... 😅💪 Virtuvėje tokios situacijos pasitaiko tada, kai nusiperku pvz dėžę bananų, ar dėžę žaliųjų citrinų, arba dėžę pasiflorų ir tada jau pradedu austi mintis, kaip čia dabar kuo išmaniau ir naudingiau išnaudoti dabar turimus produktus, kad jų nereikėtų išmesti. 😅😅😅 Ir ta proga dar ir išbandyti vieną kitą naują patiekalą. 😁😇😏
Šią savaitę mano namuose bananų fiesta 🥳🥳🥳 Kaip žinia, nėra blogo laiko desertams.😁 Turiu prisipažinti, kad aš pati labai mėgstu bananus, tai tikrai yra vienas mano mėgstamiausių vaisių, kurių, atrodo, neįmanoma atsivalgyti, o apie rududu net kalbos nėra.😅😁 Taigi, visiems bananų fanams - bananinio-rududu pyrago receptas!
Reikės (26cm formai): 
pagrindui:
360g sausainių,
170g. sviesto,
55g. rudojo cukraus.
Įdarui:
1 skardinės (400g) rududu kremo,
50g. sviesto,
100g. cukraus pudros
4-5 bananaų,
200g. riebios grietinėlės,
250g. maskarponės,
50g. cukraus.

Kaip gaminti?
1. Susmulkiname sausainius ir sumaišome juos su ištirpintu sviestu ir cukrumi.
2. Sudedame sausainių pagrindą į formą, patrombuojame, kad pagrindas sutvirtėtų ir padedame į šaldytuvą.
3. Nedideliame puode ant mažos ugnies ištirpiname sviestą, supilame cukraus pudrą, rududu kremą ir šiek tiek pakaitiname. Kremą pilame ant sausainių pagrindo.
4. Bananus supjaustome griežinėliais ir dedame ant karamelės 2 arba 3 griežinėlių sluoksnius.
5. Dedame į šaldytuvą 2-3 val stingti.
5. Prieš patiekiant: atskirame inde išplakame grietinėlę su cukrumi iki standumo ir sumaišome su maskarpone.
6. Grietinėlės ir maskarponės masę tepame ant bananų sluoksnio, ant viršaus galima patarkuoti juodojo šokolado. 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą