2020 m. gegužės 20 d., trečiadienis

Indiškos kormos improvizacija su bananais ir kiauliena

Taigi, kaip jau minėjau šią savaitę mano namuose karaliauja bananai.😅😁🥳 Pradėjusi mąstyti ką čia pasigaminti dar iš bananų, prisiminiau, jog valgėm labai skanią indišką kormą (tą kartą su vištiena ir bananais)☺️😎 ir prisiminiau, jog mums labai patiko tas troškinukas. Taigi, indiški kvapai ir skoniai grįžta į mano virtuvę.🤩🥳❤️
4 porcijoms kormos reikės:
0,6 kg kiaulienos išpjovos (be abejo tinka ir bet kokia kita mėgstama mėsa),
4 bananų,
50g. kario pastos
1 skardinės (apie 400ml) kokosų pieno,
1 stiklinės vandens,
krakmolo ir vieno kiaušinio bananų apkepimui,
druskos mėsai ir ryžiams, 
aliejaus kepimui,
1 stiklinės ryžių garnyrui.

Kaip gaminti?
1. Kiaulieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir apibarsčius druska suberti į keptuvę lengvai apkepti.
2. Ant kiaulienos sudedame kario pastą ir pakepiname, kol pasta pasiskirsto.
3. Supilame kokosų pieną ir stiklinę vandens ir patroškiname 10-15min.
4. Bananaus supjaustome storesniais griežinėliais pavilgome į kiaušinio plakinį, po to į krakmolą ir apkepame kitoje keptuvėje su įkaitintu kokosų sviestu/sviestu ar aliejumi (kaip labiau patinka).
5. Bananams apkepus sudedame juos ant popierinio rankšluosčio nusivarvėti.
6. Bananus supilame į besitroškinančią kokosų piene kiaulieną ir viską gerai išmaišome, išjungiame ugnį.
7. Garnyrui išverdame ryžius 1 stiklinė ryžių + 3 stiklinės vandens ir druskos dėl skonio.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą