Reikės:
apie 250 g. filo tešlos
Apie 150g. sviesto,
Apie 500 g. vištienos filė arba šlaunelių mėsos,
400g. varškės,
3 kiaušinių,
100 g špinatų,
50g. pesto padažo,
200g. fermentinio sūrio,
mėgstamų prieskonių.
Kaip gaminti?
1. Ištirpiname sviestą dideliame inde, geriausia stiklinėje stačiakampėje kapimo formoje.
2. Imame po vieną filo tešlos lakštą ir merkiame į tirpintą sviestą, kad visas lakštas būtų sviestuotas ir tiesiame į formą taip, kad liktų nusvirę kraštai, kuriuos vėliau užlenksime ant pyrago viršaus.
3. Varškę, tarkuotą sūrį, kiaušinius, smulkintus špinatus ir pesto padažą sudedame į dubenį ir gerai išmaišome kartu su žiupsneliu prieskonių.
4. Vištieną paprieskoniuojame ir apkepame keptuvėje, kol gražiai apskrunda.
5. Į kepimo formą ant filo tešlos dedame varškės masės sluoksnį (sudedame pusė masės), tada dedame gabalėliais supjaustytą apkeptą vištieną, ir dar vieną varškės sluoksnį.
6. Užlankstome filo tešlos kraštus, kad pyrago viršus užsidengtų.
7. Kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje, uždengus viršų folija 1 val, po to nudengiame ir pakepame dar 10-15 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą