Kol rabarbarų sezonas nesibaigė reikia šiuo gėriu pasimėgauti iš širdies :) Tad dalijuosi dar vienu rabarbarų pyrago receptu :)
Reikės:
Tešlai:
360g sausainių,
180g. sviesto,55g. rudojo cukraus.
Įdarui:
Apie 650 g. rabarbarų,
4 kiaušinių trynių,
pusės greipfruto,
160g. cukraus,
4 šaukštų miltų,
50g sviesto.
Viršutiniam sluoksniui:
250g. maskarponės,
200ml grietinėlės 30 proc. riebumo,
50g. cukraus.
Kaip gaminti?
1. Susmulkiname sausainius ir sumaišome juos su ištirpintu sviestu ir cukrumi.
2. Sudedame sausainių pagrindą į formą, patrombuojame, kad pagrindas sutvirtėtų ir padedame į šaldytuvą.
3. Rabarbarus supjaustome nedideliais gabalėliais, sumaišome su 70 g. cukraus, pusės greipfruto sultimis ir dedame į 190 laipsnių (arba 170 laipsnių jei naudosite ventiliatoriaus funkciją) ir pakepame 20 min.
4. Rabarbarų masę pilame į trintuvę ir sutriname. Perleidžiame per sietelį, jei reikia, pas mane gavosi visiškai vientisa masė, nebuvo ką pertrinti per sietelį...
5. Atskirame inde ištirpiname sviestą ir po vieną įmušame ir įmaišome kiaušinių trynius.
6. Supilame į rabarbarų tyrę kiaušinių ir sviesto masę, suberiame miltus ir pakaitiname ant mažos ugnies nuolat maišant.
7. Pilame rabarbarų masę ant pagrindo ir kepame 190 laipsnių orkaitėje 25-30 min.
8. Tada padedame pyragą pilnai atvėsti, o jam atvėsus viršų aptepame plaktos grietinėlės ir maskarponės kremu. Svarbu neperplakti grietinėlės ;)
Galima dėl grožio patarkuoti juodojo šokolado ir papuošti greipfruto skiltelėmis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą