Ši savaitė man prasidėjo labai darbingai 💪💪💪
Pirmadienis ofise buvo labai darbingas, o vakaras virtuvėje dar darbingesnis 😅😅😅
Tam kad visa savaitė būtų gera, nusprendžiau pasigaminti desertą, kuriuo galėsiu po sunkios darbo dienos su puodeliu kavos mėgautis šią savaitę 💖 Šį kartą nusprendžiau išbandyti šiek tiek sveikesnį desertą ir vietoje mano mylimo sausainių ir sviesto pagrindo, šį kartą naudojau migdolus ir datules. Galiu pastebėti, kad pagrindas gavosi tikrai labai skanus, tad manau, jog tokį savo desertams naudosiu dar tikrai ne kartą! 👌
Na o jei desertams idėjų pritrūkote ir jūs, dalijuosi puikiu, gaiviu ledinio pyragaičio receptu.
Reikės:
1 stiklinės datulių be kauliukų (apie 200g.),
1 stiklinės migdolų (apie 200g.)
2 šaukštų vandens,
2 stiklinių šviežių arba šaldytų mėlynių,
2 avokadų,
1 citrinos sulčių,
55 g. cukraus (toks kiekis cukraus desertą pasaldina, tačiau jis būna gaiviai saldus, mėgstantiems saldesnius desertus galima cukraus dėti daugiau, arba tiesiog paragaukite masę be cukraus ir nuspręsite kiek cukraus jums pagal skonį reikia ;) )
Kaip gaminti?
1. Trintuvu iki vientisos tešlos masės susmulkiname migdolus ir datules. Besmulkinant jei masė gana sausa įpilame 2 šaukštus vandens ir smulkiname toliau, kol susiformuoja į vientisą masę.
2. Masę išformuojame pasirinktoje formoje ant sviestinio popieriaus (naudojant sviestinį popierių paprasčiau pjaustyti ir išimti iš formos).
3. Trintuve sutriname mėlynes, avokadus, citrinos sultis ir cukrų iki vientisos masės.
4. Mėlynių-avokadų masę pilame ant pagrindo į formą.
5. Jeigu norime viršų papuošiame uogomis ir dedame į kamerą bent kelioms valandoms stingti.
Imame iš kameros, leidžiame atšilti kambario temperatūroje apie 15-20 min, pjaustome, skanaujame!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą