2020 m. rugpjūčio 14 d., penktadienis

Mėėėlyyyynės! Nekeptas pyragas su chia ir mėlynėmis

 Aš be galo myliu vasarą!💓  Ne tik dėl šiltų orų ir maudynių, ne tik dėl to, kad vasarą mano gimtadienis, bet ir dėl to, kad būtent vasarą Lietuvoje yra ko gero plačiausias uogų ir kitų gėrybių pasirinkimas. Nuostabu mėgautis vietiniais, būtent mūsų kraštams būdingais skoniais 💓
Mėlynės vienos iš tokių uogų, kur, jei jau valgau, tai arba iškart pilu didesnį kiekį į dubenėlį ir šaukštais kabinu su pienu, arba noriu jų tobulą skonį panaudoti desertuose. Būtent vasarą visi vaisiniai gaivūs desertai yra mano numeris 1 pasirinkimas, kai norisi kažko saldaus 😊😊😊
Jeigu savaitgalį važiuosite į svečius arba svečiai atvyks pas jus, drąsiai galite gaminti šį lengvą, gaivų pyragą su mėlynėmis ir chia sėklomis:

Reikės:

1 puodelio mėlynių,
75g. cukraus,
400 g. natūralaus jogurto,
2 arbatinių šaukštelių (apie 10g) želatinos,
300ml puodelio riešutų pieno, arba paprasto pieno,
5 šaukštų chia sėklų,
360g. sausainių,
170g. sviesto.

Kaip gaminti?

1. Susmulkiname sausainius, ant jų užpilame ištirpintą sviestą ir gerai išmaišę kepimo formoje padarome pyrago pagrindą. Padedame vėsiai pastovėti.
2. Į pieną suberiame chia sėklas ir gerai išmaišę padedame šaltai kuriam laikui pastovėti, kad chia sutirštėtų (45-60 min man pakako).
3. Sutriname mėlynes su cukrumi ir jogurtu. Galiausiai į mėlynių masę sudedame želatiną ir gerai išmaišome. (želatinos miltelius prieš pilant į mėlynes ištirpiname nedideliame kiekyje vandens).
4. Sumaišome sutirštėjusį chia pudingą su mėlynių mase.
5. Pilame masę į formą ant sausainių pagrindo ir dedame į šaldytuvą stengti.
6. Praėjus porai valandų ir masei šiek tiek sustengus galima papuošti uogomis, kad jos šiek tiek paskęstų į želinę masę, tada pjaustant stabiliau laikysis ;)

Skanaus! 

Kadangi pati pyrago gamyba trunka neilgai, tačiau pyragas turi pastovėti šaldytuve, tai penktadienio vakarą skyrus pyrago gamybai, visą savaitgalį galėsite mėgautis gauviu mėlynių desertu!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą