2020 m. liepos 11 d., šeštadienis

Vasariškas desertas su uogomis

Vasara - šviežių uogų sezonas. Tai tikrai vienas iš argumentų, dėl ko taip mėgstu vasarą. 💖
Be abejo, uogas ir vaisius labai skanu valgyti tiesiog vienus be nieko, bet kartais atsiranda noras juos kažkaip įprasminti. Šį kartą mano uogytės buvo panaudotos gaiviam vasariškam desertui tiramisu stiliumi ;)

20*30cm formai apie 9 porcijoms reikės:
500g. braškių,
500g. aviečių,
500g. maskarponės sūrio,
400g. 30 proc. riebumo grietinėlės,
100 g. cukraus,
apie 400 ml stiprios kavos,
300 g. lady finger sausainių (pavyko lengvai rasti LIDL parduotuvėje).

Kaip gaminti?
1. Plaktuvu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi.
2. Sudedame į grietinėlę maskarponę ir dar kartą permaišome iki vientisos masės.
3. Uogas nuplauname ir braškes papjaustome šiek tiek mažesniais gabalėliais.
4. Užplikome kavos ir pradedame sluoksniuoti formoje: sluoksnis į kavą pamirkytų sausainių (mirkyti reikia labai trumpai: vienas galas, kitas galas ir dedame, jei mirkysite ilgiau pradės bliukšti sausainiai), antras sluoksnis - maskarponė su grietinėle, trečiasis sluoksnis uogos, pakartojame dar kartą sluoksniavimą ir dedame į šaldytuvą porai valandų atvesti ir sutvirtėti.
5. Imame, pjauname, ragaujame 😛

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą