Bahn Tom - tai tailandietiški saldžių bulvių ir krevečių traškučiai. Kadangi jie pagaminami labai lengvai, neatima daug laiko ir susideda iš visų mano labai megstamų ingredientų turėjau juos išmėginti. Ir nepasigailėjau! Dar vienas privalumas, kad jie puikiai tiks Kūčių stalui ;)
2 sočioms porcijoms (apie 16-18 traškučių) reikės:
1 didelės bulvės,
1 didelės batatos,
apie 400 g. lukštentų krevečių (18 arba 36 vnt krevečių priklausomai nuo to kiek dėsite į vieną kepsniuką),
1 šaukšto miltų,
1 šaukšto krakmolo
druskos, pipirų, žolelių, aitriosios paprikos,
aliejaus kepimui.
Kaip gaminti?
1. Bulvę ir batatą nuskutame ir sutarkuojame stambia tarka. Pabarstome druska, pipirais, žolelėmis, suberiame miltus ir krakmolą ir gerai išmaišome.
2. Krevetes apibarstome druska ir aitriąja paprika.
3. Įkaitiname gruzdintuvėje arba nedideliame puode aliejų.
4. Formuojame traškučius: imame šiek tiek bulvių masės, paskleidžiame ant delno, ant viršaus dedame 1 arba 2 krevetes ir gražiai įleidžiame į puodą su įkaitusiu aliejumi. Kepame apie 2-3 min ant didelės ugnies, kad krevetės neperkeptų ir būtų minkštos.
Užtruksite tik apie 15-20 minučių ir turėsite skanų užkandį puikiai tinkantį ir šventiniam stalui!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą