2020 m. gruodžio 16 d., trečiadienis

Vietnamietiški suktinukai su krevetėmis ir salotomis (Goi Cuon)

 Turiu pastebėti, kad šiemet ant mano šventinio stalo puikuosis ne vienas patiekalas įkvėptas Azijos šalių virtuvės. Kadangi labai mėgstu išbandyti vis kažką naujo, o Azijos šalių virtuvėje yra dar labai daug mano neišbandytų, bet susidomėjimą keliančių patiekalų, tai tikrai dar jų išbandysiu ne vieną. Goi Coun išbandžiau pirmiausia todėl, kad per vieną iš kulinarijos šou būtent juos gamino viena iš komandų ir komisija liko sužavėta, o po to ir dėl to, kad parduotuvėje pastebėjau parduodamus ryžių popieriaus suktinukus, tad negalėjau atsispirti šiai progai :)

12 suktinukų reikės:

12 ryžių popieriaus lakštų,
24 krevečių,
0.5 raudonosios paprikos, 
0.5 geltonosios paprikos,
30 g špinatų,
1 česnako skiltelės,
6 pievagrybių.

Padažui:
3 arb. š. sweet chilli padžo,
3 arb. š. žemės riešutų sviesto, 
pusės citrinos sulčių,
3 arb. š. sojų padažo,
1 skiltelės česnako.

Kaip gaminti?
1. Pievagrybius supjaustome mažais gabalėliais ir apkepiname keptuvėje.
2. Paprikas supjaustome juostelėmis.
3. Krevetes apkepiname keptuvėje su aliejumi ir skiltele sutarkuoto česnako.
3. Pamirkome ryžių popieriaus lakštą vandenyje ir dedame ant padėkliuko: ties viduriu paliekame tarpelį apie 1 cm ir vienoje pusėje dedame 2-3 krevetes, o kitoje juostelėmis pjaustytas paprikas, truputį pakepintų pievagrybių ir špinatų lapelius.
4. Užlenkiame ryžių popieriaus kraštelius iš viršaus ir apačios bei iš tos pusės kurioje buvo dėtos daržovės, kad daržovės užsidengtų. Galiausiai verčiame suktinuką ant krevečių ir pabaigiame sukti.
5. Sumaišome žemės riešutų sviestą su sweet chilli, sojų padažu, tarkuota česnako skiltele, citrinos sultimis ir vandeniu.
6. Suktinukus dedame, kad vienas su kitu nesiliestų ir gaminame paskutinius, kad patiektume kuo šviežesnius. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą