Ar jau nusprendėte kuo pasilepinsite šį savaitgalį? Aš tai nusprendžiau! Pasigaminau tikrai daaaaaug naminių saldainiukų, kurie, beje, yra iš gana sveikų ingredientų, tad manau galima prie kavos ir ne vieną suvalgyti :D
Paruošti labai paprasta, o valgyti labai skanu, tad dalijuosi receptu ir su jumis, galbūt irgi nuspręsite pasilepinti ;)
Apie 25-30 vnt saldainiukų reikės:
0,5 puodelio migdolų,
0,5 puodelio datulių,
4-5 šaukštų vandens,
apie 250g riešutų sviesto (galima dėti ir mažiau, bet aš mėgstu nepagailėti :D),
2 juodųjų šokoladų,
1 šaukšto sviesto.
Kaip gaminti:
1. Į smulkintuvą sudedame migdolus ir datules ir kapojame kol susikapoja iki gana smulkių gabaliukų. Tada įpilame į smulkintuvą 4 šaukštus vandens ir toliau smulkiname kol tampa vientisa mase, panašėjančia į pagrindą pyragams, jei 4 šaukštų vandens mažoka įpilkite dar vieną.
2. Šokoladą ištirpiname and karšto vandens garų su šaukštu sviesto.
3. Imame mažus keksiukų popierėlius ir sluoksniuojame: dedame apie pusę šaukštelio migdolų ir datulių pagrindo, ant viršaus šiek tiek riešutų sviesto ir galiausiai ištirpinto juodojo šokolado.
4. Dedame bent valandai į šaldytuvą ir viskas!
Saldaus savaitgalio!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą