Ar jums taip būna, kad pamatę kažkokiam produktui taikomą akciją, pirmiausia jį nusiperkat, o tik tada pradedat galvoti, ką iš jo pagaminti? :D Gerai, situacija tikrai skamba gana juokingai, bet man jau taip būna :D Turbūt vienas iš požymių, kad man pro akcijas praeiti sunku :D Tai va, sėdžiu namuose su cukinija ir nežinau ką čia sugalvojus, ypač kai vyras nelabai jas mėgsta... Taip ir gimė man mintis pagaminti vaflinių cukinijų burgerių :)
6 burgeriams reikės:
apie 400 g cukinijos,
2 kiaušinių,
200 g miltų,
druskos, pipirų, persilado,
500g vištienos farso,
3 pomidorų,
6 raugintų agurkėlių,
150g gvakamolės padažo,
6 fermentinio sūrio lapelių,
mėgstamo padažo.
Kaip gaminti?
1. Cukinijas sutarkuojame stambia (burokine) tarka, sudedame į indą, pabarstome prieskoniais supilame 1 išplaktą kiaušinį ir masę permaišome. Tada sudedame miltus gerai išmaišome ir kepame iš šios masės vaflius vaflinėje.
2. Į vištienos faršą įmušame kiaušinį, įdedame prieskonių ir formuojame kepsnelius bei dedame kepti. Bebaigiant kepti antrajai pusei ant kepsnelio viršaus uždedame sūrio riekelę ir uždengiame keptuvę dangčiu, kad sūris išsilydytų.
3. Kuriame vaflinį burgerį: ant cukinijų vaflio dedame 2-3 riekeles pomidoro, jei norime ant jo užtepame mėgstamo padažo. Dedame vištienos kepsnelį su išsilydžiusiu sūriu, tada pjaustytą agurkėlį ir šiek tiek gvakamolės padažo ir galiausiai antrąjį cukinijų vaflį.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą