Pas mus taip jau nutinka, kad po įvairių švenčių atrandame kažkokį patiekalą, kurį anksčiau gamindavome retai, o paaiškėja, jog be reikalo :D
Šiemet mūsų šventinis atradimas - naminis vištienos kepenėlių paštetas su džiovintais vaisiais.
Be abejo jam populiarumą pirmiausia lėmė skonis, tačiau jo gamybos paprastumas uždėjo tikrai ryškų pliusą. Jeigu ir jūs mėgstate kepenėles ir paštetus, skatinu išbandyti šį receptą, tikrai nenusivilsite ;)
6 porcijoms reikės:
450g vištienos kepenėlių,
250g sviesto,
2 nedidelių svogūnų,
100 g džiovintų vaisių cukatų (papajų, ananasų, spanguolių),
poros šaukštų miltų ir aliejaus kepenėlių kepimui,
druskos, pipirų, česnako.
Kaip gaminti?
1. Kepenėles nusausiname popieriniu rankšluosčiu, apvoliojame miltuose ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi apkepti. Kepame apie 2-3 min vieną pusę ir tiek pat kitą.
2. Svogūnus nulupame susmulkiname ir apkepiname kitoje keptuvėje kol pagelsta.
3. Dedame į trintuvą kepenėles, svogūną ir ištirpintus 200g sviesto, įberiame druskos, pipirų, česnako granulių bei sumalame iki vientisos masės.
4. Supilame paštetą į nedideles formeles (man gavosi 6 creme brule formelės).
5. Ant viršaus padėliojame cukatų ir užpilame po truputėlį ištirpinto likusio sviesto (psakirstant ant visų indelių po lygiai). Dedame į šaldytuvą, kad sviestas ir visas paštetas atvėstų.
Tai tiek ;) Puiki užtepėlė and duonos, pakepintos chabatos ar skrebučio ir puikiai tiks bet kokiai progai :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą