Ką pastebiu kiekvienais metais ant mūsų gausaus Kūčių stalo, jog visada būna mažiausiai dviejų rūšių keptos šaltos žuvies ir dar papildomai vienos rūšies karštos :D Kad žuvies rūšių yra daug yra labai smagu, tačiau kai norisi paragauti visko, tai paprastas žuvies gabalėlis, ne tik kad taip nevilioja, kaip kiti spalvingi patiekalai, bet ir jau nebetelpa :D
Taigi, atsižvelgiant į tai, siūlau padaryti mažus sumuštinukus su gruzdinta žuvimi
Užteks maždaug 10 žmonių, o reikės:
400g. žalių žirnelių (tinka šaldyti)
2 avokadų
4 šaukštai aliejaus
tadziki prieskonių,
2 ilgų prancūziškų batonų ar kitos mėgstamos duonelės, kurią galima supjaustyti
400g. mėgstamos žuvies filė (aš šį kartą rinkausi jūrinės lydekos filė)
4 šaukštai miltų žuviai apvolioti
4 arb. šaukšteliai garam masala prieskonių
aliejaus žuvies gruzdinimui
Kaip gaminti?
1. Batonus supjaustome nestoromis riekelėmis.
2. Trintuve sutriname žirnelius, avokadus, aliejų, tadziki prieskonių (apie porą arb. šaukštelių), kad pasidarytų vientisa užtepėlė.
3. Miltus sumaišome su garam masala prieskoniais ir juose apvoliojame žuvies filė gabalėlius supjaustytus tokiu dydžiu, kad nebūtų per dideli ant batono riekelių.
4. Puode su įkaitintu aliejumi arba gruzdintuvėje dedame miltuose su garam masala apvoliotus žuvies filė gabalėlius kepti.
5. Ant batono riekelių tepame žirnelių ir avokado užtepėlę, dedame gruzdintą lydekos filė gabaliuką, papuošiame žalumynais.
Ir turime nedidelius užkandukus su žuvimi, kurie nėra dideli, tad turėtų pavykti paragauti šio patiekalo net kai ant stalo yra daugybė kitų ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą