Ir iki šiol labai smagu nuvykus iš ryto kartu su močiute, mama, teta suktis virtuvėje, ruošti maistą kūčių stalui. Visgi, dažnu atveju maisto pavyksta prigaminti tiek, kad ir per Kūčias ir per dvi Kalėdų dienas suvalgyti neįmanoma, tad manau, kad kartais vertėtų pagalvoti ir nepersistengti, nes maistą išmesti labai gaila. Mano dar vienas pasiūlymas Kūčių stalui -
Brusketos su humusu,baklažanais ir saulėje džiovintais pomidorais
Kaip pasigaminti humusą su saulėje džiovintais pomidorais galite rasti čia - https://valgeat.blogspot.com/2019/12/humusas-su-sauleje-dziovintais.html šiems sumuštinukams jis puikiai tinka, ypač, jei mėgstate saulėje džiovintus pomidorus ;)
6 žmonėms:
0,5 ilgo prancūziško batono
1 nedidelio baklažano
saulėje džiovintų pomidorų (naudojau aliejuje) apie 100g jau sveriant be aliejaus.
p.s. Humuso pakaks gaminti iš pusės porcijos jei naudosite tik brusketoms.
Kaip gaminti?
1. Batoną supjaustome riekelėmis apibarstome tadziki prieskoniais apšlakstome aliejumi ir apkepiname keptuvėje arba ant grilinės.
2. Baklažaną supjaustome riekelėmis ir apibarstę druska paliekame pastovėti kad išsiskirtų vanduo ir po to nusausiname.
3. Baklažanus iš abiejų pusių apkepiname keptuvėje arba ant grilinės.
4. Tepame humusą ant apkepintų batono riekelių, dedame apkepintą baklažaną ir ant viršaus uždedame saulėje džiovinto pomidoro riekelę.
Visiškai paprasta, o tikrai labai skanu!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą