Šį kartą labai greitas ir labai skanus patiekalas, kuris mano labai mėgstamas tiesiog užkandžiams ar pusryčiams, tačiau puikiausiai tiks ir kūčių stalui -
Humusas su saulėje džiovintais pomidorais ir kaparėliais

400g. konservuotų avinžirnių,
6 šaukštų avinžirnių skysčio,
3 šaukštai aliejaus,
2 skiltelės česnako,
100 g. saulėje džiovintų pomidorų (naudojau pomidorus aliejuje, bet dėjau jau be skysčio),
apie 30g. kaparėlių,
druskos,
pipirų,
1 ilgo prancūziško batono.
Kaip gaminti?
1. Į trintuvą supilame: aliejų, avinžirnius, 6 šaukštus skysčio nuo avinžirnių, saulėje džiovintus pomidorus, druską ir pipirus. Viską sutriname.
2. Sudedame humusą į dubenėlį, ant viršaus užberiame kaparėlius, Batoną supjaustome riekelėmis, ir išdėliojame šalia, kad būtų patogu paimti ir užsitepti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą