2019 m. gruodžio 10 d., antradienis

Humusas su saulėje džiovintais pomidorais ir kaparėliais

Tęsiame patiekalų Kūčioms pasiūlymus.
Šį kartą labai greitas ir labai skanus patiekalas, kuris mano labai mėgstamas tiesiog užkandžiams ar pusryčiams, tačiau puikiausiai tiks ir kūčių stalui -

Humusas su saulėje džiovintais pomidorais ir kaparėliais

Apie 6 porcijoms reikės:
400g. konservuotų avinžirnių,
6 šaukštų avinžirnių skysčio,
3 šaukštai aliejaus,
2 skiltelės česnako,
100 g. saulėje džiovintų pomidorų (naudojau pomidorus aliejuje, bet dėjau jau be skysčio),
apie 30g. kaparėlių,
druskos,
pipirų,
1 ilgo prancūziško batono.

Kaip gaminti?
1. Į trintuvą supilame: aliejų, avinžirnius, 6 šaukštus skysčio nuo avinžirnių, saulėje džiovintus pomidorus, druską ir pipirus. Viską sutriname.
2. Sudedame humusą į dubenėlį, ant viršaus užberiame kaparėlius, Batoną supjaustome riekelėmis, ir išdėliojame šalia, kad būtų patogu paimti ir užsitepti.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą