2020 m. gruodžio 8 d., antradienis

 Nuo pat mažens sriuba man buvo pirmasis iš dviejų patiekalų pietums. Mūsų namuose tai niekada nebuvo tas patiekalas nuo kurio pavalgytum :D Nemanau, kad todėl, kad nebūtų įmanoma pavalgyti nuo dubenėlio sriubos, greičiau dėl nuomonės, jog pietums valgyti reikia sočiai su mėsa ir t.t. 

Galbūt dėl šios priežasties, mano namuose sriuba yra rečiau gaminamas patiekalas, nes kai turime sriubos, vis tiek tenka gaminti ir dar kažką iš mėsos ar ne mėsos, bet vis tiek vien sriubos mums negana :D

Ir visgi... Prieš kokius porą metelių atradome, kad ramenas - patiekalas kuris vizualiai atrodo kaip sriuba, yra toks sotus, kad tikrai negalėčiau įsivaizduoti, jog ramenas galėtų būti tik dalis iš dviejų patiekalų pietų. Kadangi rameną labai pamėgome gaminti namuose, negaliu nepasidalinti ir su jumis šiuo be galo paprastu patiekalo receptu!

4 porcijoms reikės:

250g kiaušinių makaronų (tinka ir greitai paruošiami makaronai),
800g kiaulienos išpjovos,
200g kininio kopūsto,
2 vidutinių svogūnų,
1 šakšto cukraus, 3 šaukštų acto, stiklinės verdančio vandens svogūnų marinavimui,
200g sojų pupelių,
4 kiaušinių,
2 l vandens,
100 ml sojų padažo,
3 šaukštų medaus,
1 arb šauktelio maltų aitriųjų pipirų (čili).

Kaip gaminti?

1. Stiklainyje sudedame žiedeliais pjaustytus svogūnus, užpilame juos actu, cukrumi ir verdančiu vandeniu. Paliekame marinuotis.
2. Dideliame puode užverdame vandenį su medumi, sojų padažu ir aitriosiomis paprikomis. Kaitiname kol užverda ir paverdame apie 15 min.
3. Keptuvėje apkepiname sojų pupeles, kol jos gražiai apskrunda.
4. Supjaustome kininį kopūstą.
5. Į užvirusį sultinį sudedame makaronus ir paverdame 5-10 min.
6. Kol verda makaronai, atskirai keptuvėje apkepiname apie 1cm storio riekelėmis supjaustytą kiaulienos išpjovą. 
7. Mažame puode užverdame vandenį, kai vanduo užverda dedame virti kiaušinius, verdame 4 min nuo įdėjimo į verdantį vandenį, tada perpilame šaltu vandeniu ir nulupame.
7. Į dubenėlį dedame makaronų, marinuotų svogūnų, apkepintų sojų pupelių, kininio kopūsto, 5-6 gabalėlius kiaulienos išpjovos ir užpilame sultiniu. Galiausiai ant viršaus dedame skystai virtą kaiušinį, kurį perpjauname per pusę. Skanaus!

2020 m. gruodžio 2 d., trečiadienis

Meksikietiškas tortas

Sėdėjau praeitą vakarą ir mąsčiau... Ką čia įdomesnio pasigaminti iš tortilijų? 🤔
Galiausiai į galvą atėjo mintis, jog tiesiog galima pagaminti tortilijas kitokios formos, nei gaminu įprastai 🤩 Būtent taip ant mūsų vakarienės stalo atsirado meksikietiškas tortilijų tortas 😅

6-7 porcijoms reikės:
8 apvalių tortilijų,
2 avokadų,
600 g jautienos faršo,
180 g pomidorų pastos,
1 didelio svogūno,
400 g konservuotų kukurūzų,
415 g keptų pupelių pomidorų padaže,
400 g raudonųjų pupelių,
250 g fermentinio sūrio,
4 valg. š. majonezo,
320g gvakamokės padažo.

Kaip gaminti?
1. Keptuvėje apkepiname faršą su smulkintu svogūnu ir pomidorų pasta.
2. Sluoksniuojame pyragą: dedame tortiliją, ant jos dedame pusė gabalėliais pjaustyto avokado, apkepinto faršo, konservuotų kukurūzų, raudonųjų pupelių, pupelių padaže ir tarkuoto sūrio sumaišyto su majonezu ir tortiliją ant viršaus, tada viską dedame taip pat kaip pirmame sluoksnyje tik šį kartą vietoje avokado dedame gvakamolės padažo, trečias sluoksnis toks pats kaip pirmas, o ketvirtas vėl be avokado, bet su gvakamole, taip sluoksniuojame kol lieka paskutinė tortilija.
3. Galiausiai uždedame paskutinę tortiliją ir aptepame ją sūrio su majonezu padažu.
4. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir pakepame 15 min, kad sūris torto viduje išsilydytų, ir gražiai apskrustų. 

Skanaus!




2020 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Originaliai gnocchi virtinukai gaminami iš bulvių, tačiau, aš nebūčiau aš, jei neeksperimentuočiau :D Jau esu gaminusi tokius virtinukus iš cukinijų, kitą kartą iš burokėlių, o kadangi jie pavyko puikiai, šį kartą panaudojau moliūgą!
Šių virtinukų gamyba tikrai nėra sudėtinga, tačiau gaminant daugiau porcijų užtrunka laiko,tad juos dažniau renkuosi dviems ar keturioms porcijoms.

Reikės:
750 g nulupto, išvalyto moliūgo,
50g įvairių sėklų (moliūgo, sėmenų, saulėgražų),
1 mažo kiaušinio,
3 šaukštų miltų,
200 ml. riebios grietinėlės,
150g sūrio,
druskos, pipirų,

Kaip gaminti?
1. Moliūgus išverdame puode su pasūdytu vandeniu ir nupylus vandenį paliekame atvėsti.
2. Panaudojant rankšluostėlį išsunkiame moliūgą iki gana sausos masės, suberiame sėklas ir išmaišome masę.
3. Įmušame kiaušinį, sudedame miltus ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės, nepamirštame druskos, pipirų, prieskonių.
4. Iš masės formuojame dešreles ir pjaustome nedideliais gabalėliais, bei dedame į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu virti. Virtinukus galima traukti iš puodo, kai tik jie pakyla į paviršių.
5. Galiausiai dedame išvirusius gnocchi į keptuvę su ištirpdytu sviestu lengvai apkepinti.
6. Patiekiame su sūrio padažu (jį pasigaminame mažame puode ar keptuvėje pakaitinus grietinėlę kartu su tarkuotu sūriu). Skanaus!

2020 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Bulvinė tartaletė su faršu

 Kartais tikrai labai nėra laiko gaminti... Bet vis tiek norisi pasigaminti kažką įdomiau. Surasti sprendimą šioje situacijoje ne visada lengva, bet tikrai įmanoma :) Be abejo, svarbu ne tik gaminimo trukmė, bet ir skonis, maistingumas, patogumas, jei tenka pietus neštis dėžutėje į darbą. Tikrai dažnu atveju, kai nenoriu skirti daug laiko kitos dienos pietų gamybai, renkuosi karį su ryžiais, vištienos troškinį su avinžirniais ar tiesiog įvairiomis daržovėmis, arba tesiog kepsniuką su salotomis. Ir nors šiuos patiekalus tikrai mėgstu, bet tam, kad jie džiugintų dar labiau stengiuosi įtraukti kokį nors naują patiekalą. Taip atradau bulvių tartaletę su mėsa. 

4 porcijoms reikės:

6 vidutinio dydžio bulvių,
450 g jautienos + kiaulienos arba tik jautienos arba tik kiaulienos faršo(kurį labiausiai mėgstate),
1 svogūno,
180g pomidorų pastos,
150g mocarelos (2 pakeliai),
100 g tarkuoto kietojo sūrio,
druskos ir pipirų.

Kaip gaminti?
1. Bulves sutarkuojame "burokine" tarka (dar labiau padeda sutaupyti laiko kombainas, nes jis net ir tarkuoja už mane :D). Sudedame į apvalią kepimo formą ne tik ant dugno, bet ir ant kraštelių ir dedame į 180 laipsnių orkaitę 15 min apkepti.
2. Kol tartaletė iš bulvių kepa, paruošiame faršą: apkepiname jį keptuvėje su smulkintu svogūnu ir pomidorų pasta, druska ir pipirais.
3. Kai bulvių tartaletė iškepa, traukiame ją iš orkaitės, ant jos dedame apkeptą faršą, ant viršaus dėliojame apskritimais supjaustytą mocarelą ir apibarstome tarkuotu kietuoju sūriu. 
4. Vėl kišame į orkaitę dar 15-20min, kol sūris gražiai apskrunda.

Štai ir greitas patiekalas, kurį net ir be kombaino pagalbos spėsite pagaminti per 45 min. Skanaus!

2020 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

Vegetariškas nachos nr.2

Mūsų namuose tikrai dažniausiai pietums ir vakarienei būna patiekalai su mėsa, bet kartais paįvairinimui, norisi pasigaminti kažką ir be mėsos. Tokiais vakarais mūsų niekada nenuvilia nachos. Tai patiekalas, kuris mums net ir labiau patinka be mėsos, o ir jo gamyba neužtrunka😁
Taigi, jei kartais pritrūksite idėjų ką greitai ir skaniai pasigaminti vakarienei rekomenduojam mūsų mėgstamą nachos!

2 porcijoms reikės:

1 avokado,
200 g sūrio,
200 g. konservuotų ananasų,
415 g keptų pupelių pomidorų padaže,
180 g. tortilijų traškučių,
2-3 valg. š. majonezo.

Kaip gaminti?

1. Į kepimo indą dedame pusė traškučių ir ant viršaus dėliojame nedideliais gabalėliais supjausytus: avokadus, ananasus, pupeles ir galiausiai tarkuotą sūrį sumaišytą su majonezu.

2. Šauname į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių, maždaug 15-20min, kai jau matysis kad sūris išsilydęs ir šiek tiek apskrudęs.

3. Iškepus visą masę permaišome kad pasidarytų į vientisą košę ir kabiname tortilijų traškučiais! 

2020 m. lapkričio 20 d., penktadienis

Datulių pudingas

Iškilmingai skelbiu.... Lapkričio mėnesio mėgstamiausias mano ingredientas yra datulės! Taip, naudojau jas kartas nuo karto ir anksčiau, bet štai šaltuoju sezonu, jų natūralus saldumas, minkštumas net spalva, taip tinka rudeniniams orams ir nuotaikai. Kepant kažką iš datulių namai prisipildo nuostabaus aromato, o nuo orkaitės - šilumos :D Taigi, kitiems datulių mylėtojams, dar vienas desertas - datulių pudingas.

8 porcijoms reikės:

280 g datulių,
1 arb. š. sodos,
1 puodelio verdančio vandens.
40 g rudojo cukraus,
80 g sviesto,
2 kiaušinių,
185 g miltų,
1,5 arb. š. kepimo miltelių.

Padažui:
400g rieios grietinėlės,
80g. sviesto,
200g. rudojo cukraus.

Kaip gaminti?

1. Datules supjaustome gabalėliais, užberiame sodą, išmaišome ir užpilame verdančiu vandeniu, bei paliekame pravėsti.
2. Trintuvu sutriname datules beveik iki vientisos piurė. 
3. Atskirame inde išmaišome sviestą su cukrumi iki baltos masės, tada sudedame kiaušinius ir dar kartą permaišome.
4. Į masę supilame miltus ir kepimo miltelius. Viską išmaišome ir galiausiai supilame datules.
5. Dedame kepti į nedideles formeles, prieš tai patepus sviestu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 35min.
6. Kol pudingai kepa pasigaminame karamelinį padažą: mažame puode ar keptuvėje dedame padažo ingredientus ir maišome, kol viskas ištirpsta ir tampa vientisu kreminės karamelės padažu.
7.  Iškepus pudingams išimame juos iš formelių, dedame į lėkštutę, dantų krapštuku subadome pudingą ir pilame kremo (dėl subadymo kremo pateks ir į pudingo vidų). Kadangi desertas saldus idealiai tiks su nesaldžiais avokado-pistacijų ledais!



2020 m. lapkričio 19 d., ketvirtadienis

Saldi sriuba

 Nežinau, kaip su tais, kurie nėjo į darželį, bet tie kurie ėjo, ko gero puikiausiai prisimena saldžią sriubą! Sutinku, ir su tuo, kad nebūtinai ji asocijuojasi su darželiu, bet kad su vaikyste, tai tikrai! Kadangi šią sriubą labai mėgsta mano vyras, o juk iš esmės, sriubas valgyti yra gerai ;), tai lapkričio top sriuba - saldi sriuba! :D Jos privalumas, kad ją pagaminti labai paprasta, ilgai neužtrunka ir ji puikiai tiks smaližiams :D

Apie 10 porcijų reikės:

160g. kisieliaus,
2,5l vandens,
250g. įvairių džiovintų vaisių,
2-3 saujų makaronų.

Kaip gaminti?
1. Dideliame puode užverdame vandenį ir sudedame nedideliais gabalėliais supjaustytus džiovintus vaisius (aš naudojau obuolius, kriaušes, abrikosus, slyvas, razinas ir spanguoles). Verdame sriubą apie 15min.
2. Atskirame puode išverdame makaronus. Nupilame vandenį ir paliekame atvėsti.
3. Kai džiovinti vaisia išbrinksta į puodą supilame atskirame dubenėlyje su nedideliu kiekiu vandens ištirpintą kisielių. Paverdame dar 5min.
4. Galiausiai sumetame į puodą makaronus, arba makaronus dedame į dubenėlį kiekvieną kartą patiekiant, užpilant kisieliaus ir džiovintų vaisių sriuba :)

Skanaus!

2020 m. lapkričio 17 d., antradienis

Datulių ir graikinių riešutų duona-pyragas

 Lapkričio vidurys. Norėjau sakyti, jog šiemet lapkritis labai skiriasi nuo ankstesnių, bet visgi, jis kažkiek panašus į visus kitus: šiek tiek žvarbus, lietingas, kai norisi daugiau būti namuose (nors ir dėl kitokių aplinkybių) susisukus į antklodę su karšto gėrimo puodeliu - vienoje ir knyga - kitoje rankoje. Net ir pasivaikščiojimų grafikas išliko beveik toks pat. Tik, pastebėjau, jog šį lapkritį atrodo, jog gaminu mažiau nei ankstesniais metais, ir greičiausiai dėl to, kad namai tapo darbo vieta, tad riba tarp darbo valandų ir nedarbo valandų pasidarė labai plona, ir tos virtuvės taip nepasiilgstu, kai darbo dienos metu ne kartą į ją užsuku: tai kavos, tai pietų... Tačiau, nepaisant to, kad atrodo, jog gaminu mažiau, grįžau prie meniu planavimo, o planuoti man patinka, tad nėra visgi to blogo, kas neišeitų į gerą :D

Noriu su jumis pasidalinti receptu, kuris puikiai tinka rudenį (ir ne tik), yra lengvai ir greitai paruošiamas ir jei nelankote draugų, tai valgant su saiku šio deserto turėtų užtekti kokioms 4-ioms dienoms :D

Datulių ir graikinių riešutų duona-pyragas

Maždaug 6-8 porcijoms reikės:

225 g. datulių be kauliukų,
1puodelio verdančio vandens,
100 g. graikinių riešutų,
1,5 arb.š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
2 puodelių miltų,
100 g. cukraus
120 g. sviesto,
1arb šaukštelio vanilinio cukraus,
1 didelio kiaušinio,
Cinamono (jei mėgstate).

Kaip gaminti?
1. Datules supjaustome gabalėliais, užpilame puodeliu verdančio vandens ir paliekame atvėsti.
2. Kapoklėje susmulkiname miltus, cukrų, sviestą, druską, kepimo miltelius kol masė pasidaro panaši į džiūvėsėlius.
3. Sukapotą masę perpilame į maišyklę su minkymo antgaliu ir supilame graikinius riešutus bei išmaišome.
4. Atskirame inde išplakame kiaušinį su vaniliniu cukrumi ir supilame į masę bei permaišome.
5. Galiausiai į masę įmaišome datules su jau atvėsusiu vandeniu.
6. Viską gerai išmaišome, pilame į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 55 min. Prieš išimant iš orkaitės patikriname ar prie dantų krapštuko ar medinio iešmelio nelieka tešlos.

Kai duona-pyragas iškepa, palaukite kol šiek tiek pravės ir skanaukite su sviestu ar be jo, su arbata, kava ar kitu gėrimu ;)



2020 m. rugsėjo 25 d., penktadienis

Karštas desertas su slyvomis

 Neneigsiu, aš tikrai labai mėgstu beveik kiekvieną desertą pritaikyti savo skoniui, todėl prieš gamindama patikrinu keletą to paties ar panašaus patiekalo receptų :) Kartais įkvėpimo, ką gaminti pasisemiu ir iš kitų maisto tiklaraštininkių :) Štai vieną savaitgalio rytą užmačiau per "Labas rytas" laidą, kaip "Sezoninė virtuvė" tinklaraštininkė kepė koblerį grilinėje, ir supratau, kad kažkurią dieną tikrai ir pati norėsiu koblerį pasigaminti savo virtuvės orkaitėje :) Taigi, dar vienas receptas norintiems kažko įdomiau, nei klasikinis pyragas su slyvomis - kobleris su slyvomis ;)

8 porcijoms reikės (dariau į porcijinius indelius):

250 g. miltų,

125 g. sviesto,

100 g. cukraus,

2 arb. š. vanilinio cukraus, 

5 valg. š. pieno,

žiubsnelio druskos,

250 g. slyvų,

50 g. cukraus, 

1 valg. šaukšto krakmolo.

Kaip gaminti?

1. Iš slyvų išimame kauliukus, sumaišome su 50 g. cukraus, šaukštu krakmolo ir pakaitiname keptuvėje.

2. Iš miltų, šalto sviesto, 100 g. cukraus, vanolinio cukraus, druskos ir pieno kapoklėje suminkome tešlą.

3. Į porcijinius indelius ant dugno dedame po 3-4 slyvas, ant viršaus dedame tešlą ir dedame kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Patiekiame ir valgome su ledais :P


2020 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis

Karamelinis obuolių pyragas su riešutais

Ar jau nusiteikėte rudens sezonui? Ruduo, kaip ir visi kiti metų laikai, yra kažkuo žavus ir nepakartojamas :) Tiek rudens gėrybėmis, kurių Lietuvoje rudens laikotarpiu tikrai netrūksta, tiek nepakartojamomis medžių lapų spalvomis ❤️

Be abejonės, vienas iš dažniausiai mano rudenį gaminamų desertų yra - obuolių pyragas ❤️ Obuolių pyragų ir desertų įvairovė praktiškai atspindi medžių lapų spalvų įvairovę rudenį. Taigi, jei tik yra pakankamai noro, galima kiekvieną kartą valgyti vis šiek tiek kitokį obuolių desertą.

Pirmasis obuolių pyragas mano virtuvėje šį sezoną - karamelinis obuolių pyragas su riešutais 😋

8 porcijoms reikės:
3 stiklinių miltų,
170 g. sviesto,
3/4 stiklinės aliejaus,
1 kiaušinio,
5 valg. š. vandens,
žiupsnelio druskos,
1 arb. š. cinamono tešlai ir dar 1 obuoliams,
5 nedidelių obuolių,
220 g. rududu,
1 stiklinės (150g) karijų riešutų.

Kaip gaminti?

1. Paruošiame tešlą: kapoklėje sumaišome miltus, šaltą sviestą, druską ir šaukštelį cinamono. Galiausiai supilame aliejų, išplaktą kiaušinį ir 5 šaukštus vandens ir dar kartą permaišome kol masė tampa vientisa. Dedame į šaldytuvą pastovėti.
2. Obuolius supjaustome skiltelėmis, apibarstome cinamonu ir sumaišome kartu su smulkintais karijų riešutais.
3. Į formą dedame tešlą ir suformuojame kad šiektiek užeitų ant formos kraštų. Sudedame obuolius su karijų riešutais ir ant viršaus užpilame pašildytą (kad būtų minkštesnis) rududu kremą.
4. Dedame į 190 laipsnių orkaitę, kepti 30-35 min. Palaukiame kol šiek tiek pravės ir skanaujame!🎉

2020 m. rugsėjo 22 d., antradienis

Panna cotta su slyvomis

 Ne visada, norint nustebinti draugus skaniu desertu, yra laiko. Tačiau, jei susitikimas yra planuotas, galima pasitelkti daugiau fantazijos ir desertą paruošti iš vakaro ;). Žinoma, kalbu būtent apie tokius desertus, kuriems reikia laiko: nekepti pyragai, želė, panna cotta ir t. t. Kadangi jau kurį laiką šaldytuve stovėjo slyvų, nusprendžiau, kad panaudosiu būtent jas. Taip ir atsirado, ant mūsų stalo panna cotta su slyvomis, kurią drąsiai rekomenduoju ir jums. Tam, kad panna cotta atrodytų dar įspūdingiau, papuošimui panaudojau figos skiltelę ir cukraus debesėlius (tik perspėju, cukraus debesėlius reikia dėti patiekiant, ir ruošti juos prieš pateikimą, nes jie ištirpsta :))

12 porcijų reikės:

800ml grietinėlės,
550g slyvų,
100g cukraus,
13g. atitinkančių želatinos lapelių arba želatinos,
2 arb. š. vanilinio cukraus.

Kaip gaminti?
1. Iš slyvų išimame kauliukus ir sutriname trintuvu kartu su 50 g. cukraus (jei jūsų turimos slyvos saldžios galima dėti mažiau ar net ir iš viso nedėti cukraus).
2. Grietinėlę supilame į nemažą puodą, suberiame likusius 50g. cukraus, vanilinį cukrų ir trintas slyvas, bei dedame ant viryklės pakaitinti.
3. Nedideliame kiekyje šalto vandens dedame išbrinkti želatinos lapelius.
4. Kai grietinėlė su slyvomis yra pakankamai šilta, bet dar neverda, sudedame želatinos lapelius, ir maišant kaitiname kad želatinos lapeliai pilnai ištirptų.
5. Supilstome panna cottas į indelius ir dedame į šaldytuvą stengti 3-4 val arba per naktį.
Patiekiame išėmus iš indelio, tą padaryti paprasčiau pavilgius indelio dugną karštame vandenyje ir stipriai krestelint ant lėkštutės, arba peiliu dar apibrėžus kraštelius, kad lengviau panna cota iškristų. Puošybai galima pasitelkti uogas, vaisius arba net cukraus debesėlius(kaitiname cukrų kol išsilydo, po to jam šiek tiek pravėsus panaudojant šakutę kratome cukrų ant kepimo popieriaus ar indo, kad cukrus stengdamas taptų oriniu papuošimu), tik su tuo cukrumi yra vargo po to valant virtuvę :D

Gal kas nors irgi pasiruošę panna cottai?

2020 m. rugsėjo 14 d., pirmadienis

Nekeptas pyragas su šilauogėmis

 Kai yra daug darbų ir reikalų, tada laikas bėga daug sparčiau :D Štai įsuko ir mane darbai į sūkurį ir tik dabar pastebėjau, jog nepasidalinau su jumis nekepto pyrago su šilauogėmis receptu ;D

Visgo, kol sinoptikai prognozuoja, jog trumpam į mūsų kiemą grįžta vasara, galima pasimėgauti ir tokiu desertu ;)

Reikės:
340 g sausainių,
150 g sviesto,
500 g šilauogių,
400 g riebios grietinėlės,
30 g želatinos,
500 g maskarponės,
6 šaukštų cukraus,
1 citrinos sulčių.

Kaip gaminti?

1. Sausainius sutriname ir sumaišome su sviestu, bei iš šios masės suformuojame pagrindą.
2. Grietinėlę išplakame iki standumo, sudedame maskarponę ir dar kartą permaišome.
3. Šilauoges sutriname trintuvu kartu su cukrumi ir citrinos sultimis.
4. Išbrinkiname želatiną su nedideliu kiekiu vandens.
5. Sumaišome grietinėlės ir maskarponės masę su šilauogių mase. Galiausiai sudedame želatiną ir dar kartą gerai išmaišome.
6. Šilauogių-maskarponės masę pilame ant pagrindo ir dedame į šaldytuvą stingti.
Galima prieš pilant šilauogių masę ant pagrindo dar pridėti šilauogių, bei jomis papuošti pyrago viršų.

Skanaus!

2020 m. rugsėjo 3 d., ketvirtadienis

Baklažanų parmidžiana

 Turiu tokią keistą savybę... Mėgstu bandyti įrodyti ir pakeisti vienokią ar kitokią turimą nuomonę. 😅😅 Nežinau ar čia labiau būdo savybė, ar horoskopo nulemtas bruožas, o gal tiesiog meilė iššūkiams, bet pavyzdžiui kalbant apie maistą, kai vyras pasakė, jog nemėgsta cukinijų ir baklažanų, tai man tapo lyg misija pasistengti parodyti, jog yra puikių, labai skanių patiekalų su šiais ingredientais.😂😂
Tai štai kokia baklažanų parmidžianos (paprastai kalbant baklažanų uzkepėlės) atsiradimo ant mūsų vakarienės stalo istorija. 😏😇 Šis patiekalas puikiai tiks pietums tiems, kas nevalgo mėsos, arba kaip garnyras tiems, kurie be mėsos negali nė dienos ✌️

Reikės (maždaug 4 porcijoms):
600 g baklažanų (2 maži arba vienas didelis),
600 g šviežių pomidorų,
400 g konservuotų pomidorų,
250 g sūrio,
100 g džiūvėsėlių,
2 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
Provanso žolelių,
Druskos.

Kaip gaminti?

1. Baklažanus supjaustome apskritimais ir apkepiname sausoje keptuvėje, kad lengvai apskrustų.
2. Keptuvėje su aliejumi apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus ir tarkuotus česnakus. Kai jie lengvai apskrunda supilame gabalėliais pjaustytus šviežius ir konservuotus pomidorus, pabarstome žolelėmis ir druska ir patroškiname.
3. Sūrį sutarkuojame.
4. Kepimo formoje sluoksniuojame: pomidorų tyrė, sūris, baklažanų apskritimai ir t.t. pabaigiant sūriu.
5. Galiausiai užberiame džiūvėsėlių ir dedame kepti į 190 laipsnių orkaitę 30min.
Iškepus leidžiame šiek tiek pravėsti ir galime skanauti!