Iš tiesų, pirmą kartą paragavau Bao bandelės prieš kiek daugiau nei metus. Man tai pasirodė lengvas, skanus ir puikiai tinkamas greitai užkąsti patiekalas. Nuo tos dienos ir pradėjau "austi" mintį, jog būtinai reikėtų Bao pasidaryti ir pačiai, savo virtuvėje.
Iš esmės, bao - tai mielinės garuose virtos bandelės, kurios valgant yra purios lyg debesėliai 😊
Jei dar neragavote Bao - labai rekomenduoju paragauti, na o jeigu įdomu, kaip tokį patiekalą pasigaminti namuose, dalijuosi receptu!
Bao bandelėms reikės (viso gavosi apie 24 bao bandelės):
3 puodelių miltų,
1 puodelio šilto vandens,
0,5 puodelio pieno,
11g. sausų mielių,
2 šaukštų cukraus,
2 šaukštų aliejaus,
1 arb. šaukštelio druskos
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių,
dar 2 arb. šaukštelių cukraus.
Įdarui (iš esmės įdarą galite daryti iš bet ko ką mėgstate):
350g. vištienos filė,
100g. panko džiūvėsėlių,
2 kiaušinių,
mėgstamų žolelių,
druskos,
1 paprikos,
1 mažos cukinijos,
3 vidutinio dydžio morkų,
4 šaukštų sweet čili padažo,
3 šaukštų aliejaus salotoms,
Aliejaus kepimui
Kaip gaminti?
1. Pirmiausia užminkome tešlą bandelėms: inde sumaišome šiltą vandenį ir šiltą pieną, suberiame mieles, 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus aliejaus. Paliekame pastovėti, kad mielės pradėtų veikti. Dideliame inde sumaišome: miltus, kepimo miltelius, druską, 2 arb. šaukštelius cukraus ir į šį indą supilame mielių masę. Minkome nedideliu greičiu, kol tešla tampa vientisa. Paliekame tešlą uždengtą bent 30 min šiltai, kad pakiltų.
2. Kol tešla kyla paruošiame salotas: supjaustome nedideliais vamzdeliais papriką ir cukiniją, o morkas nuskutame ir sutarkuojame stambia tarka. Užpilame sweet chilli padažu ir aliejumi bei gerai išmaišome.
3. Vištienos filė supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome prieskoniais ir panaudojant mėsos plaktuką pakalame, kad mėsos gabalėliai pasidarytų ploni. Kepti geriausia tol, kol virsime Bao bandeles.
4. grįžtame prie Bao bandelių. Kai tešla pakyla, imame ją ant stalo, pabarstome miltais, jei tešla šiek tiek lipni ir kočiojame (labai svarbu nepadauginti miltų, ir jei tešla nelimpa tai ir nedėti, arba visai trupučiuką). Iškočiojame vieną didelę formą ir panaudojant puodelį išspaudžiame iš tešlos apskritimus. Tada apskritimus lenkiame pusiau ir su kočėlu prispaudžiame iš viršaus. Dedame virti garuose ir verdame apie 8-10min (daugiau nei 10 tikrai nereikia) viršutinį garintuvo sluoksnį geriausia aprišti rankšluostėliu, kad vandens lašai nekristų ant bandelių.
5. Kol bandelės verda dedame gruzdintis vištieną: pamirkome kepsnelius į kiaušinių plakinį ir į panko džiūvėsėlius. Kepame, kol gražiai apskrunda.
6. Kai bao išverda atskiriame jas per lenkimo liniją arba įpjauname, kad galėtume praverti. Dedame gruzdintos vištienos gabaliuką, salotų ir galime valgyti!