O jūs ar dar nepritrūkote idėjų pietums?🤔
Aš labai mėgstu pietums pagaminti vis kažką naujo, kažką kitaip, kažką įdomiau ir t. t. Tikrai, kartais atrodo kad visos geros idėjos ėmė ir pasislėpė, o mano galvoje beliko tik įprasti pietų variantai... Aišku, tie paprasti variantai nėra blogi, juk tai, kad juos jau ruošiau ir valgiau ne vieną kartą nepaverčia jų mažiau skaniais😅😂❤️(Na gal tik po kelinto gaminimo karto neteikia tiek džiaugsmo kaip naujas ir neragautas patiekalas😅 bet tik tiek 😉)
Taigi, perkračiusi šaldytuvo turinį, peržvelgusi galiojimus, galiausiai nusprendžiau, kad pietums bus enčilados su tunu! O beje tuną pastaruoju metu buvome išmetę iš savo meniu, tad šiuo džiugiu sugrįžimu ir buvo pažymėti mūsų pietūs 🤩😍
Aš labai mėgstu pietums pagaminti vis kažką naujo, kažką kitaip, kažką įdomiau ir t. t. Tikrai, kartais atrodo kad visos geros idėjos ėmė ir pasislėpė, o mano galvoje beliko tik įprasti pietų variantai... Aišku, tie paprasti variantai nėra blogi, juk tai, kad juos jau ruošiau ir valgiau ne vieną kartą nepaverčia jų mažiau skaniais😅😂❤️(Na gal tik po kelinto gaminimo karto neteikia tiek džiaugsmo kaip naujas ir neragautas patiekalas😅 bet tik tiek 😉)
Taigi, perkračiusi šaldytuvo turinį, peržvelgusi galiojimus, galiausiai nusprendžiau, kad pietums bus enčilados su tunu! O beje tuną pastaruoju metu buvome išmetę iš savo meniu, tad šiuo džiugiu sugrįžimu ir buvo pažymėti mūsų pietūs 🤩😍
2 porcijoms enčiladų su tunu reikės:
4 tortilijų
370g. konservuoto tuno,
50 g. šviežio kopūsto,
50g gražgarsčių,
125 g. tepamo sūrelio su pomidorais ir bazilikais,
100g. natūralaus arba su žolelėmis tepamo sūrelio,
100 g. konservuotų kukurūzų,
4 šaukštų majonezo
50 g. fermentinio sūrio.
Kaip gaminti?
1. Ant tortilijų užtepame abiejų rūšių tepamus sūrelius.
2. Ant viršaus dedame smulkiai supjaustytą kopūstą ir šiek tiek gražgarsčių,
3. Ant žalumynų paskirstome tuną ir ant jo užtepame šaukštą majonezo ir galiausiai užberiame konservuotus kukurūzus.
4. Susukame tortiliją į suktinuką ir dedame į keramikinį kepimui orkaitėje tinkantį indelį (viename indelyje turi tilpti 2 tortilijų suktinukai - čia bus viena porcija).
5. Ant tortilijų viršaus užberiame šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio ir dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15-20min, kad sūris ištirptų ir tortilijos apskrustų.
Skanaus!