2021 m. balandžio 6 d., antradienis

Gaivus pyragas su įvairiaspalve želė

Kasmet iškart po Velykų man ateina tikrasis pavasario pojūtis 😇 Nepriklausomai nuo orų ir temperatūros aš vis dažniau noriu gaivių desertų, noriu vakarus ir savaitgalius leisti gamtoje (net jei reikia šiltos striukės 😅) Ta pavasariška nuotaika vedama, dalijuosi pirmu šiemet gaiviu desertu 🥰

32cm apvaliai formai reikės:
3 pakelių skirtingų spalvų želė,
1500ml virinto vandens (po 500ml kiekvienam pakeliui)
500g. maskarponės sūrio,
400g. 30 proc. riebumo grietinėlės,
60g. cukraus,
apie 300 ml stiprios kavos,
300 g. lady finger sausainių.

Kaip gaminti?
1. Želė pasiruošiame iš anksto: skirtinguose stiklainiuose su 500ml vandens ištirpiname želė ir supilstome į indelius (geriausia kvadratiniai ar stačiakampiai t.y. ne dubenėliai, o lygesniu pagrindu). Dedame kelioms valandoms į šaldytuvą stingti.
2. Plaktuvu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi.
3. Sudedame į grietinėlę maskarponę ir dar kartą permaišome iki vientisos masės.
4. Sustingusią želė traukiame iš šaldytuvo ir supjaustome nedideliais gabalėliais/kubeliais.
5. Užplikome kavos ir pradedame sluoksniuoti formoje: sluoksnis į kavą pamirkytų sausainių (mirkome labai trumpai, nes jei mirkysite ilgiau pradės težti sausainiai), antras sluoksnis - maskarponė su grietinėle, trečiasis sluoksnis želė, pakartojame dar kartą sluoksniavimą ir dedame į šaldytuvą porai valandų atvesti ir sutvirtėti.
6. Pjauname ir ragaujame! 😏
Patarimas: norint kad pyragas tvirčiau sulipų galima dėti tiek prieš želė sluoksnį tiek ant jo sluoksnį maskarponės su grietinėle, nes želė taip nesulipa su kitais sluoksniais, o maskarponė padėtų sulipinti į stabilų vientisą pyragą ☺️

2021 m. kovo 5 d., penktadienis

Varškėtukai kepti orkaitėje

Savaitgalis man yra tas metas, kai pusryčiams skiriu daugiau laiko ir galiu jais pasimėgauti :)
Ir nors savaitgaliais dažnai leidžiu sau pasimėgauti kiek saldesniais desertais, su įvairiais priedais, šį kartą nusprendžiau net ir savaitgalio pusryčius pasigaminti sveikesnius. Pirmą kartą varškėtukus kepiau orkaitėje, bet rezultatas sužavėjo, tad tikrai skatinu išbandyti tokį varškėčių variantą ir jums! ;)
Recepto privalumai: nenaudosite nei lašelio aliejaus, recepte nėra miltų ir šie varškėtukai labai skanūs net ir atšalę!

2 porcijoms reikės:
250g varškės,
1 kiaušinio,
2 valg. š. manų,
1 banano,
*jeigu norisi saldžiau galima prideti šaukštą cukraus.

Kaip gaminti?
1. Dubenyje sumaišome: sutrintą bananą, varškę, kiaušinį ir manų kruopas.
2. Šlapiomis rankomis, kad būtų paprasčiau, formuojame apvalius varškėtukus ir dedame juos į kepimo skardą ant sviestinio popieriaus.
3. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15min.

Patiekiame su vaisiais, graikišku jogurtu, uogiene - taip kaip labiausiai mėgstate! ;)

2021 m. vasario 4 d., ketvirtadienis

Prancūziškas skrebutis su Nutella

 Nutella tikrai yra mano mėgstamiausias šokoladinis lazdyno riešutų kremas, ir jokie atitikmenys man nė iš tolo nepriklygsta šio kremo skoniui. Turbūt tikrai galima mane pavadinti Nutella fane :D Būtent dėl to, kad taip mėgstu šį kremą, nepraleidžiu progos ir kasmet Vasario 5d prisijungiu prie tarptautinės Nutella dienos šventės! Kviečiu šią saldžią dieną paminėti ir jus! Tam puikiai tiks labai paprastai pagaminamas prancūziškas skrebutis su Nutella ir bananais ;)


2 sočioms porcijoms reikės:
8 riekelių forminės duonos,
4 šaukštų Nutella kremo,
1 banano,
2 kiaušinių,
4š. pieno.

Kaip gaminti?
1. Ant duonos abiejų riekelių užtepame Nutella kremo, užpjaustome banano griežineliais ir uždedame duonos riekeles vieną ant kitos.
2. Kiaušinius išplakame kartu su pienu ir į šį plakinį mirkome rankomis paspaustus skrebučius.
3. Kepame skrebučius keptuvėje, kol gražiai apskrunda.
Skanios tarptautinės NUTELLA dienos! ;) 


Makaronai su sūriu

 Sunku pasakyti kiek vadinamasis mac&cheese populiarus Lietuvoje, bet aš retkarčiais pasilepinu tokio stiliaus pietumis ar vakariene. Taip, šis patiekalas tikrai kaloringas, bet, savo skoniu atperka :D Dar vienas ryškus jo privalumas - pagaminti labai lengva ;)

Jei neturėsite laiko ir užsimanysite patiekalo su daaaaaaug sūrio, drąsiai gaminkite - makaronus su sūriu!

6 porcijoms reikės:
500g. makaronų,
3 stiklinių pieno,
200g 30proc riebumo grietinėlės,
250g. sūrio,
180g. chorizo dešros riekelėmis,
druskos.

Kaip gaminti?
1. Puode su pienu ir žiupsniu druskos išverdame makaronus.
2. Kai pienas pilnai išgaruoja supilame grietinėlę, gerai išmaišome ir paverdame ant silpnos ugnies 2-3 min.
3. Į makaronus suberiame 200 g sutarkuoto sūrio ir išmaišome iki vientisos masės.
4. Suberiame pusę makaronų į kepimo formą, sudedame riekelėmis pjaustytą dešrą ir suberiame likusius makaronus, taip pat galima kelis dešros griežinėlius uždėti ant viršaus, bet rekomenduoju dėti visus į vidų, nes kepant jie apskrunda greičiau nei makaronai.
5. Galiausiai ant makaronų viršaus sudedame sutarkuotą likusį sūrį ir dedame į 180 laipsnių orkaitę 30min apkepti.

Skanaus!


2021 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

Kalakutienos karis su persikais

 Tie kas seka Valgeat jau kurį laiką, turbūt pastebėjo, kad mėgstu į karį įmaišyti vaisių. Taip darau, ne tik iš smagumo, būtinai kažką dar pridėti, o labiau dėl aštrumo nugesinimo. Kadangi tikrai mėgstu karį, bet nelabai mėgstu kai jis būna labai aštrus, tai stengiuosi į karį, kurį gaminu savo namuose, įmaišyti kokį nors ingredientą, kuris bent kažkiek atgaivintų skonio receptorius. Jeigu ir jūs mėgstate paukštienos patiekalus su gaiviais vaisių poskoniais, šis karis patiks ir jums ;)

4 porcijoms reikės:

450g kalakutienos filė,
200g konservuotų persikų,
2 valg š kario pastos,
200ml kokosų grietinėlės (kariui),
1 st ryžių,
200ml kokosų grietinėlės (ryžiams).

Kaip gaminti?
1. Į puodą su vandeniu (3 puodeliais) pilame ryžius, pabarstome druska ir verdame apie 15min.
2. Į keptuvę dedame kario pastą ir kepiname ant silpnos ugnies.
3. Kalakutieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į keptuvę su kario pasta  bei apkepiname.
4. Supilame į apkepintą kalakutieną kokosų grietinėlę ir maišant patroškiname 5min. Po to sudedame nedideliais gabalėliais pjaustytus konservuotus persikus ir dar 5 min pakepiname.
5. Kai ryžiai išverda ir beveik nebelieka vandens supilame į juos kokosų grietinėlę ir maišant dar paverdame 5-10min. Taip ryžiai įgaus kokosų poskonį.
Į dubenėlius dedame ryžių, o ant jų kalakutienos ir patiekiame! Skanaus!

2021 m. sausio 26 d., antradienis

Vištienos rožytės

Ar dažnai valgote pietums vištieną? Ar neatsibosta vis tas pats vištienos kepsnelis? Ką darau aš kai noriu ir vėl gaminti vištieną, bet tuo pačiu ir noriu kažko kitaip? Tiesiog sugalvoju kitokį vištienos pateikimą :D

Šį kartą pasigaminau vištienos rožytes :) Skanu, atrodo kitaip, ir ne ką ilgiau užtrunka pasigaminti! Skubu pasidalinti ir su Valgeat sekėjais, kuriems norisi tą pačią pamėgtą vištieną pasigaminti kitaip! ;)

4 porcijoms reikės:

450g vištienos filė,
260 g lydyto sūrio riekelėmis,
70g špinatų,
mėgstamų vištienos prieskonių (aš naudoju priesonius vištienai su medumi),
Ryžių garnyrui.

Kaip gaminti?
1. Vištienos filė supjaustome kepsneliais arba naudojame vištienos vidinę filė, tai net pjaustyti nebereikės. ;)
2. Iškalame kepsnelius iki plonyčių kepsniukų ir dedame ant jų špinatų lapelius ir sūrio riekeles.
3. Susukame į suktinukus, perpjauname pusiau ir dedame į indą kepimui vieną šalia kito. Galima dėti į vieną bendra indą arba mažus indelius (po 3-4 suktinukus porcijai kartu su ryžiais man buvo pakankama).
4. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30min.

Skanaus!
p.s. Kai kepsniukai atšąla juos galima naudoti kaip vyniotinį ir supjausčius dėti ant duonos ir valgyti kaip sumuštinį. Abu variantus išbandžiau, abu labai patiko ;)

2021 m. sausio 22 d., penktadienis

Naminiai saldainiai

 Ar jau nusprendėte kuo pasilepinsite šį savaitgalį? Aš tai nusprendžiau! Pasigaminau tikrai daaaaaug naminių saldainiukų, kurie, beje, yra iš gana sveikų ingredientų, tad manau galima prie kavos ir ne vieną suvalgyti :D

Paruošti labai paprasta, o valgyti labai skanu, tad dalijuosi receptu ir su jumis, galbūt irgi nuspręsite pasilepinti ;)

Apie 25-30 vnt saldainiukų reikės:

0,5 puodelio migdolų,
0,5 puodelio datulių,
4-5 šaukštų vandens,
apie 250g riešutų sviesto (galima dėti ir mažiau, bet aš mėgstu nepagailėti :D),
2 juodųjų šokoladų, 
1 šaukšto sviesto.

Kaip gaminti:

1. Į smulkintuvą sudedame migdolus ir datules ir kapojame kol susikapoja iki gana smulkių gabaliukų. Tada įpilame į smulkintuvą 4 šaukštus vandens ir toliau smulkiname kol tampa vientisa mase, panašėjančia į pagrindą pyragams, jei 4 šaukštų vandens mažoka įpilkite dar vieną.
2. Šokoladą ištirpiname and karšto vandens garų su šaukštu sviesto.
3. Imame mažus keksiukų popierėlius ir sluoksniuojame: dedame apie pusę šaukštelio migdolų ir datulių pagrindo, ant viršaus šiek tiek riešutų sviesto ir galiausiai ištirpinto juodojo šokolado.
4. Dedame bent valandai į šaldytuvą ir viskas!

Saldaus savaitgalio!

2021 m. sausio 8 d., penktadienis

 Ar jums taip būna, kad pamatę kažkokiam produktui taikomą akciją, pirmiausia jį nusiperkat, o tik tada pradedat galvoti, ką iš jo pagaminti? :D Gerai, situacija tikrai skamba gana juokingai, bet man jau taip būna :D Turbūt vienas iš požymių, kad man pro akcijas praeiti sunku :D Tai va, sėdžiu namuose su cukinija ir nežinau ką čia sugalvojus, ypač kai vyras nelabai jas mėgsta... Taip ir gimė man mintis pagaminti vaflinių cukinijų burgerių :)

6 burgeriams reikės:
apie 400 g cukinijos, 
2 kiaušinių,
200 g miltų,
druskos, pipirų, persilado,
500g vištienos farso,
3 pomidorų,
6 raugintų agurkėlių,
150g gvakamolės padažo,
6 fermentinio sūrio lapelių,
mėgstamo padažo.

Kaip gaminti?
1. Cukinijas sutarkuojame stambia (burokine) tarka, sudedame į indą, pabarstome prieskoniais supilame 1 išplaktą kiaušinį ir masę permaišome. Tada sudedame miltus gerai išmaišome ir kepame iš šios masės vaflius vaflinėje.
2. Į vištienos faršą įmušame kiaušinį, įdedame prieskonių ir formuojame kepsnelius bei dedame kepti. Bebaigiant kepti antrajai pusei ant kepsnelio viršaus uždedame sūrio riekelę ir uždengiame keptuvę dangčiu, kad sūris išsilydytų.
3. Kuriame vaflinį burgerį: ant cukinijų vaflio dedame 2-3 riekeles pomidoro, jei norime ant jo užtepame mėgstamo padažo. Dedame vištienos kepsnelį su išsilydžiusiu sūriu, tada pjaustytą agurkėlį ir šiek tiek gvakamolės padažo ir galiausiai antrąjį cukinijų vaflį.

Skanaus! 

2021 m. sausio 6 d., trečiadienis

Šventiniai atgarsiai...

 Pas mus taip jau nutinka, kad po įvairių švenčių atrandame kažkokį patiekalą, kurį anksčiau gamindavome retai, o paaiškėja, jog be reikalo :D
Šiemet mūsų šventinis atradimas - naminis vištienos kepenėlių paštetas su džiovintais vaisiais.
Be abejo jam populiarumą pirmiausia lėmė skonis, tačiau jo gamybos paprastumas uždėjo tikrai ryškų pliusą. Jeigu ir jūs mėgstate kepenėles ir paštetus, skatinu išbandyti šį receptą, tikrai nenusivilsite ;)

6 porcijoms reikės:
450g vištienos kepenėlių,
250g sviesto,
2 nedidelių svogūnų,
100 g džiovintų vaisių cukatų (papajų, ananasų, spanguolių),
poros šaukštų miltų ir aliejaus kepenėlių kepimui,
druskos, pipirų, česnako.


Kaip gaminti?
1. Kepenėles nusausiname popieriniu rankšluosčiu, apvoliojame miltuose ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi apkepti. Kepame apie 2-3 min vieną pusę ir tiek pat kitą.
2. Svogūnus nulupame susmulkiname ir apkepiname kitoje keptuvėje kol pagelsta.
3. Dedame į trintuvą kepenėles, svogūną ir ištirpintus 200g sviesto, įberiame druskos, pipirų, česnako granulių bei sumalame iki vientisos masės.
4. Supilame paštetą į nedideles formeles (man gavosi 6 creme brule formelės).
5. Ant viršaus padėliojame cukatų ir užpilame po truputėlį ištirpinto likusio sviesto (psakirstant ant visų indelių po lygiai). Dedame į šaldytuvą, kad sviestas ir visas paštetas atvėstų.

Tai tiek ;) Puiki užtepėlė and duonos, pakepintos chabatos ar skrebučio ir puikiai tiks bet kokiai progai :)

2021 m. sausio 4 d., pirmadienis

Meksikietiškas pirmadienis!

 Nauji metai! Grįžtame prie darbų, o jų visai nemažai :) Ko gero, teisingai sako, kad gera pradžia pusė darbo, tad ir kibti į darbus reikia su energija ir geru nusiteikimu! Be abejo, reikia ir skaniai pavalgyti, tad noriu pasidalinti su jumis vienu paprastu, neužimančiu daug laiko meksikietiško stiliaus patiekalu ;)


6-8 porcijoms reikės:
8 apvalių tortilijų,
450 g jautienos,
1 svogūno,
400 g. keptų konservuotų pupelių padaže,
200 g. konservuotų kukurūzų,
250g. sūrio,
150 g gvakamolės padažo (mano mėgstamiausias Old El Paso).

Kaip gaminti?
1. Faršą apkepiname keptuvėje kartu su smulkintu svogūnu.
2. Į faršą sudedame pupeles ir kukurūzus, bei 100g sutarkuoto sūrio.
3. ant vienos tortilijos pusės dedame faršo ir daržovių masę, uždedame ant jos gvakamolės padažo ir dar šiek tiek tarkuoto sūrio, sulenkiame pusiau paspaudžiame ir dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
4. Apkepiname abi puses kad apskrustų.

Štai ir viskas! Labai paprasta, greita, sotu ir skanu ;)

2020 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

Kalėdinis Panettone pyragas

 Šiais besibaigiančiais metais iššūkių, ko gero, nė vienam netrūko. Bet iššūkių visada gali būti dar daugiau :D Šiemet ir pati sau išsikėliau ne vieną iššūkį tiek su šventinėmis Velykų vaišėmis, tiek su maisto planavimu savaitei ar dar ilgiau tiek su Kalėdini meniu. Bedėliojant Kalėdinį meniu nusprendžiau, kad mesiu dar vieną iššūkį sau ir pabandysiu pati išsikepti itališką šventinį pyragą Panettone! 

1 apie 1,2 kg Panettonei arba 2 mažesnėms reikės:
1 minkymui:
250g miltų,
125g vandens
65g cukraus,
2g miežių salyklo,
70g minkšto sviesto,
3 kiaušinio trynių,
65g raugo (perku sausą raugą ir pasiruošiu jį prieš 3-4 paras: 30g sauso raugo + 30 g vandens pilam į stiklainį stipriai akratom ir paliekam 48 val šiltai, tada pridedam 30g miltų ir 15 ml vandens vėl sukratom ir paliekam dar 24 val šiltai).

Kaip gaminti?
1. Vandenyje ištirpiname sviestą ir salyklą ir supilame į miltus minkyti.
2. Į minkomą tešlą įdedame paruoštą raugą ir minkome iki vientisumo.
3. Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakame šluotele ir po vieną įmaišome trynius.
4. Sviesto ir kiaušinių masę sudedame į minkomą masę per du kartus, kad gerai įsimaišytų.
5. Išimame tešlą iš indo. Ir labai svarbi pastaba norintiems tos purios porėtos panettone - dabar reikėtų tešlą iškedenti vis lankstant tam, kad tešloje atsirastų kuo daugiau oro burbuliukų. Jei šio žingsnio nedarysite turėsite taip pat labai skanią, bet šlapesnę/tirštesnę panettone.
6. Dedame į dubenį uždengiame plėvele ir laikome šiltai 12 valandų, kad tešla padvigubėtų.

2 minkymui reikės:
65g miltų,
40g sviesto,
50g cukraus,
3 kiaušinio trynių,
15g. medaus,
150g. razinų (iš vakaro mirkytų apelsinų sultyse ir nusausintų),
100g. apelsinų cukatų,
125g mandarinų pastos (jos pasiruošiu išanksto didesnį kiekį: 250 g mandarinų supjaustau gabaliukais su žievelėmis užpilu 125g cukraus, palaukiu kol cukrus ištirpsta ir pakaitinu ant silpnos ugnies bei sutrinu trintuvu),
1 vanilės ankšties.

Kaip gaminti?
1. Pakilusią tešlą perdedame į minkymo indą suberiame miltus ir minkome.
2. Sudedame mandarinų pastą, medų, vanilę iš ankšties ir išminkome dar kartą
3. Suberiame cukrų įmaišome jį į masę ir galiausiai suberiam druską bei permaišome dar kartą
4. Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakame šluotele ir po vieną įmaišome trynius.
5. Sviesto ir kiaušinių masę sudedame į minkomą masę per du kartus, kad gerai įsimaišytų.
6. Suberiame džiovintus vaisius ir įmaišome.
7. Išimame tešlą iš indo. Ir vėl jei norim purios porėtos panettone - tešlą iškedenam vis lankstant tam, kad tešloje atsirastų kuo daugiau oro burbuliukų. 
8. Įkaitiname orkaitę iki 35 laipsnių, išjungiame ją ir dedame į popierinę kepimo formą įdėtą panettone į orkaitę 6-8 valandos pakilti.
9. Ištraukiame pakilusią panettone iš orkaitės, įpjauname jos viršų ant viduriuko uždedame sviesto gabalėlį. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių ir dedame kepti 50 min.
10. Paskutinis labai svarbus žingsnis, kai panetonę išimame iš orkaitės persmaigiame virbalais/iešmais/mediniais iešmeliais ir pakabiname žemyn galva, kad panettone dar šiek tiek ištįstų.    Panettonę įdėjus į maišelį galima ja džiaugtis ilgesnį laiką! 




2020 m. gruodžio 21 d., pirmadienis

Pasiflorų ir putojančio vyno želė su maskarponės kremu

 Per didžiąsias metų šventes mes visada valgome želė desertus. Kartais su šaldytom braškėm viduje, kartais su mandarinų skiltelėmis, kartais be jokių priedų, o šių met šventėms, nusprendžiau pasigaminti šiek tiek prabangesnį želė deserto variantą :) Nevartojantiems alkoholio, manau, drąsiai galima keisti nealkoholiniu putojančiu vynu (CARL JUNG Blanc De Blanc nealkoholinis putojantis vynas tam puikiai tinka!) ;)

6 porcijoms reikės:

1 kg pasiflorų,
8 šaukštų cukraus,
1 stiklinės putojančio vyno,
200g riebios grietinėlės,
250g maskarponės,
6 lapelių arba 10g želatinos,

Kaip gaminti?
1. Nuplauname ir išdarinėjame pasifloras, jų vidų supilant į nedidelė puodą.
2. Į puodą su pasifloromis įdedame 6 šaukštus cukraus ir kaitiname ant mažos ugnies kol pasidarys vientisa masė.
3. 6 šaukštus pasiflorų masės atidedame į atskirą puodelį (panaudosime užpilui ant maskarponės).
4. Likusią pasiflorų masę pertriname per sietelį, kad nebeliktų sėklyčių (gaunasi 1 puodelis masės).
5. Dubenyje sumaišome putojantį vyną su pasiflorų tyre ir želatina (jei naudojate želatinos lapelius pamirkius juos vandenyje ir sudėjus į masę reikės šiek tiek pakaitinti).
6. Pilstome masę į paruoštus 6 indelius iki pusės ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms stingti.
7. Inde iki standžių putų išplakame grietinėlę su 2 šaukštais cukraus ir galiausiai įmaišome maskarponę.
8. Ant sustingusios želė dedame po 2-3 šaukštus maskarponės krepo ir užpilame ant viršaus šakštą anksčiau į šalį atidėtų pasiflorų.

Gaunasi labai paprastas, bet puikaus skonio ir tinkamas šventiniam stalui desertas ;)


2020 m. gruodžio 20 d., sekmadienis

Biscotti su pistacijomis ir spanguolėmis

 Kartais desertus gaminti užtrunka tikrai ilgai... O kartais - ne :D Vienas iš greitai paruošiamų ir tikrai labai skanių desertų yra itališki biscotti! Kadangi šiemet iš mūsų šventinio stalo desertų bus būtent biscotti, noriu ir su jumis pasidalinti receptu!

19-20 sausainiukų reikės:
70g gliaudytų pistacijų, 
70g džiovintų spanguolių,
2 kiaušinių,
230g miltų,
1 arb. š. kepimo miltelių,
135g cukraus, 
1 arb. š. vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti?
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laisnių kartu su skarda ant kurios kepsime.
2. Maišytuvo inde sumaišome cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius iki baltos masės.
3. Suberiame į masę miltus sumaišytus su druska ir kepimo milteliais ir išmaišome.
4. Galiausiai maišant masę suberiame smulkintas pistacijas ir džiovintas spanguoles.
5. Iš masės ant sviestinio popieriaus suformuojame plokščią dešrą.
6. Ištraukiame įkaitintą skardą iš orkaitės ir dedame ant jos suformuotą biscotti tešlą ir dedame kepti 25min.
7. Ištraukus iš orkaitės, temperatūrą pamažiname iki 160 laipsnių, o biscotti paliekame 10-15 min pravėsti ir supjaustome apie 1 cm storio sausainias.
8. Dedame atgal į skardą ir kepame 5min (jei mėgstate minkštesnius sausainius), 8 min jei mėgtsate kai sausainiai būna kieti ir traškūs.

Štai ir viskas!