2020 m. rugpjūčio 25 d., antradienis

Cukinijų virtinukai

 Prieš keletą metų, galvodama ką čia pasigaminti iš cukinijų, atradau ir įsimylėjau cukinijų blynus 💖 Šiemet nusprendžiau, kad reikia pagalvoti dar ir atrasti daugiau receptų, kuriuose galima būtų panaudoti cukinijas :) Taip ir atėjo mintis gaminti cukinijų virtinukus (gnocchi), kadangi iki tol buvau gaminusi juos bulvinius ir iš burokėlių, o tie buvo labai skanūs, kodėl napabandžius ir iš cukinijos, pagalvojau, ir tikrai nenusivyliau skoniu, tad drąsiai rekomenduoju ir jums!


Reikės:

4 puodelių tarkuotos cukinijos (nedidelė cukinija),
2 puodelių miltų,
2 kiaušinio trynių,
50g. kietojo tarkuoto sūrio,
250g. rikotos,
druskos, žolelių,

Padažui:
100g. šaltai rūkytos šoninės, 
200ml 30% grietinėlės,
150 g. tarkuoto kietojo sūrio.

Kaip gaminti?
1. Cukinijas sutarkuojame ir su rankšluostėliu išgręžiame iki maksimalaus sausumo.
2. Cukinijas sumaišome su tryniais, sūriu, rikota, prieskoniais ir miltais. Masė gali kiek kibti prie rankų, bet jei yra per lipni ir skysta, pridedame po truputį miltų, kad būtų galima ją paimti, tik svarbu miltų nepadauginti.
3. Iš tešlos formuojame gyvatėles, kurias pjaustysime į virtinukus.
4. Verdame puode su vandeniu, tol kol virtinukai pakyla į viršų, tada traukiame iš vandens.
5. Išvirtus virtinukus apkepiname keptuvėje su sviestu.
6. Paruošiame padažą: keptuvėje apkepiname smulkiais gabalėliais supjaustytą šoninę, tada supilame grietinėlę ir sudedame sūrį. Maišome, kol padažas tampa vientisa mase.

Pilame padažo, dedame ant jo virtinukų ir apibarstome kietuoju sūriu. Skanaus!

2020 m. rugpjūčio 24 d., pirmadienis

Šokoladinis cukinijų pyragas

Aš labai mėgstu virtuvėje eksperimentuoti... Man patinka į desertus įtraukti daržovių ar čili, labai mėgstu prie mėsos priderinti vaisių, tad mane pažįstantys labai nenustebs išgirdę apie šokoladinį pyragą su cukinijomis mano virtuvėje 😅
Taigi, jeigu darže cukinijų labai daug, drąsiai galite įtraukti pyragą su cukinijomis į receptų sąrašą ;)


Reikės:

2 puodelių miltų,
3 puodelių tarkuotos cukinijos,
170g. sviesto,
1 puodelio (200g.) cukraus,
3/4 puodelio (170g) rudojo cukraus,
1 arb. š. kepimo miltelių,
40g. kakavos,
3 kiaušinių,
0,5 puodelio grietinės arba graikiško jogurto,
0,5 arb. š. druskos.

Kaip gaminti? 
1. Sumaišome ištirpintą sviestą, baltąjį ir rudąjį cukrų bei kiaušinius iki vientisos masės.
2. Į masę suberiame stambiai tarkuotą cukiniją ir grietinę, dar kartą gerai permaišome.
3. Atskirai sumaišome sausuosius ingridientus (miltus, kepimo miltelius, druską, kakavą) ir supilame į prieš tai išmaišytą masę.
4. Pilame masę į formą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 60min, tik jau artėjant link to laiko reikėtų pagaliuku patikrinti, jeigu prie jo tešla nelimpa, reiškia galima išjungti.
5. Viršų galime puošti kaip tik patinka: aplieti šokoladu, papuošti uogomis, apibarstyti cukraus pudra ar aplieti karamele. Aš sudėjau plonai pjaustytas kriaušes ir apliejau šviežiai pasigaminta karamele.
Skanaus!

2020 m. rugpjūčio 20 d., ketvirtadienis

Bao bandelės su traškia vištiena 🤩🤩🤩

Iš tiesų, pirmą kartą paragavau Bao bandelės prieš kiek daugiau nei metus. Man tai pasirodė lengvas, skanus ir puikiai tinkamas greitai užkąsti patiekalas. Nuo tos dienos ir pradėjau "austi" mintį, jog būtinai reikėtų Bao pasidaryti ir pačiai, savo virtuvėje.
Iš esmės, bao - tai mielinės garuose virtos bandelės, kurios valgant yra purios lyg debesėliai 😊

Jei dar neragavote Bao - labai rekomenduoju paragauti, na o jeigu įdomu, kaip tokį patiekalą pasigaminti namuose, dalijuosi receptu!

Bao bandelėms reikės (viso gavosi apie 24 bao bandelės):
3 puodelių miltų,
1 puodelio šilto vandens,
0,5 puodelio pieno,
11g. sausų mielių,
2 šaukštų cukraus,
2 šaukštų aliejaus,
1 arb. šaukštelio druskos
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių,
dar 2 arb. šaukštelių cukraus.

Įdarui (iš esmės įdarą galite daryti iš bet ko ką mėgstate):
350g. vištienos filė,
100g. panko džiūvėsėlių,
2 kiaušinių,
mėgstamų žolelių,
druskos,
1 paprikos,
1 mažos cukinijos,
3 vidutinio dydžio morkų,
4 šaukštų sweet čili padažo,
3 šaukštų aliejaus salotoms,
Aliejaus kepimui

Kaip gaminti?

1. Pirmiausia užminkome tešlą bandelėms: inde sumaišome šiltą vandenį ir šiltą pieną, suberiame mieles, 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus aliejaus. Paliekame pastovėti, kad mielės pradėtų veikti. Dideliame inde sumaišome: miltus, kepimo miltelius, druską, 2 arb. šaukštelius cukraus ir į šį indą supilame mielių masę. Minkome nedideliu greičiu, kol tešla tampa vientisa. Paliekame tešlą uždengtą bent 30 min šiltai, kad pakiltų.
2. Kol tešla kyla paruošiame salotas: supjaustome nedideliais vamzdeliais papriką ir cukiniją, o morkas nuskutame ir sutarkuojame stambia tarka. Užpilame sweet chilli padažu ir aliejumi bei gerai išmaišome.
3. Vištienos filė supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome prieskoniais ir panaudojant mėsos plaktuką pakalame, kad mėsos gabalėliai pasidarytų ploni. Kepti geriausia tol, kol virsime Bao bandeles.
4. grįžtame prie Bao bandelių. Kai tešla pakyla, imame ją ant stalo, pabarstome miltais, jei tešla šiek tiek lipni ir kočiojame (labai svarbu nepadauginti miltų, ir jei tešla nelimpa tai ir nedėti, arba visai trupučiuką). Iškočiojame vieną didelę formą ir panaudojant puodelį išspaudžiame iš tešlos apskritimus. Tada apskritimus lenkiame pusiau ir su kočėlu prispaudžiame iš viršaus. Dedame virti garuose ir verdame apie 8-10min (daugiau nei 10 tikrai nereikia) viršutinį garintuvo sluoksnį geriausia aprišti rankšluostėliu, kad vandens lašai nekristų ant bandelių.
5. Kol bandelės verda dedame gruzdintis vištieną: pamirkome kepsnelius į kiaušinių plakinį ir į panko džiūvėsėlius. Kepame, kol gražiai apskrunda.
6. Kai bao išverda atskiriame jas per lenkimo liniją arba įpjauname, kad galėtume praverti. Dedame gruzdintos vištienos gabaliuką, salotų ir galime valgyti!

2020 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

Ką gaminti iš voveraičių???

 Nesu tikra kaip kitų namuose, bet pas mus, voveraitės tikrai yra populiariausi ir mėgstamiausi grybai 💖💖💖 Ir greičiausiai niekas nepaneigs, jog voveraitės keptos keptuvėje su sviestuku ir šviežiomis virtomis bulvėmis jau yra nuostabus derinys, tačiau... Jeigu, panašiai kaip ir aš audžiate mintį, ką čia pagaminus iš voveraičių šiek tiek kitokio bet ne prastesnio, galiu jums pasiūlyti idėją - Bulvių kroketukus su voveraitėmis ir šonine ;)

Reikės:

1l voveraičių,
100 g. šaltai rūkytos šoninės,
1 svogūno,
apie 600g. bulvių,
2 kiaušinių,
persilado prieskonių,
druskos,
miltų, džiūvėsėlių apvoliojimui, aliejaus kepimui.

Kaip gaminti?

1. Bulves nuplauname, nuskutame ir verdame pasūdytame vandenyje apie 15 min, kol išverda.
2. Voveraites išvalome, nuplauname ir dedame virti pasūdytame vandenyje apie 10 min.
3. Į keptuvę dedame apkepinti smulkintą svogūną, šoninę ir išvirtas nedideliais gabalėliais supjaustytas voveraites.
4. Išvirusias bulves sutriname trintuvu iki košės, sudedame apkepintas voveraites, šoninę svogūnus ir gerai išmaišome. Beriame druskos ir persilado, dar kartą gerai permaišome.
5. Iš masės formuojame rutuliukus, apvoliojame miltuose, pavilgome į kiaušinių plakinį, ir galiausiai apvoliojame džiūvėsėliuose.
6. Kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda.
7. Patiekti galima su sweet chilli ar kitu mėgstamu padažu. Skanaus!

Iš esmės ingredienatai praktiškai tie patys, tik tekstūra kitokia. O prie serialo ar filmo jie valgosi ne ką prasčiau nei spraginti kukurūzai ar bulvių traškučiai 😅😅😅

Ledinis pyragaitis su mėlynėmis

Ši savaitė man prasidėjo labai darbingai 💪💪💪

Pirmadienis ofise buvo labai darbingas, o vakaras virtuvėje dar darbingesnis 😅😅😅

Tam kad visa savaitė būtų gera, nusprendžiau pasigaminti desertą, kuriuo galėsiu po sunkios darbo dienos su puodeliu kavos mėgautis šią savaitę 💖 Šį kartą nusprendžiau išbandyti šiek tiek sveikesnį desertą ir vietoje mano mylimo sausainių ir sviesto pagrindo, šį kartą naudojau migdolus ir datules. Galiu pastebėti, kad pagrindas gavosi tikrai labai skanus, tad manau, jog tokį savo desertams naudosiu dar tikrai ne kartą! 👌

Na o jei desertams idėjų pritrūkote ir jūs, dalijuosi puikiu, gaiviu ledinio pyragaičio receptu.

Reikės:

1 stiklinės datulių be kauliukų (apie 200g.),
1 stiklinės migdolų (apie 200g.)
2 šaukštų vandens,
2 stiklinių šviežių arba šaldytų mėlynių,
2 avokadų,
1 citrinos sulčių,
55 g. cukraus (toks kiekis cukraus desertą pasaldina, tačiau jis būna gaiviai saldus, mėgstantiems saldesnius desertus galima cukraus dėti daugiau, arba tiesiog paragaukite masę be cukraus ir nuspręsite kiek cukraus jums pagal skonį reikia ;) )

Kaip gaminti?

1. Trintuvu iki vientisos tešlos masės susmulkiname migdolus ir datules. Besmulkinant jei masė gana sausa įpilame 2 šaukštus vandens ir smulkiname toliau, kol susiformuoja į vientisą masę.
2. Masę išformuojame pasirinktoje formoje ant sviestinio popieriaus (naudojant sviestinį popierių paprasčiau pjaustyti ir išimti iš formos).
3. Trintuve sutriname mėlynes, avokadus, citrinos sultis ir cukrų iki vientisos masės.
4. Mėlynių-avokadų masę pilame ant pagrindo į formą.
5. Jeigu norime viršų papuošiame uogomis ir dedame į kamerą bent kelioms valandoms stingti.

Imame iš kameros, leidžiame atšilti kambario temperatūroje apie 15-20 min, pjaustome, skanaujame!

2020 m. rugpjūčio 14 d., penktadienis

Mėėėlyyyynės! Nekeptas pyragas su chia ir mėlynėmis

 Aš be galo myliu vasarą!💓  Ne tik dėl šiltų orų ir maudynių, ne tik dėl to, kad vasarą mano gimtadienis, bet ir dėl to, kad būtent vasarą Lietuvoje yra ko gero plačiausias uogų ir kitų gėrybių pasirinkimas. Nuostabu mėgautis vietiniais, būtent mūsų kraštams būdingais skoniais 💓
Mėlynės vienos iš tokių uogų, kur, jei jau valgau, tai arba iškart pilu didesnį kiekį į dubenėlį ir šaukštais kabinu su pienu, arba noriu jų tobulą skonį panaudoti desertuose. Būtent vasarą visi vaisiniai gaivūs desertai yra mano numeris 1 pasirinkimas, kai norisi kažko saldaus 😊😊😊
Jeigu savaitgalį važiuosite į svečius arba svečiai atvyks pas jus, drąsiai galite gaminti šį lengvą, gaivų pyragą su mėlynėmis ir chia sėklomis:

Reikės:

1 puodelio mėlynių,
75g. cukraus,
400 g. natūralaus jogurto,
2 arbatinių šaukštelių (apie 10g) želatinos,
300ml puodelio riešutų pieno, arba paprasto pieno,
5 šaukštų chia sėklų,
360g. sausainių,
170g. sviesto.

Kaip gaminti?

1. Susmulkiname sausainius, ant jų užpilame ištirpintą sviestą ir gerai išmaišę kepimo formoje padarome pyrago pagrindą. Padedame vėsiai pastovėti.
2. Į pieną suberiame chia sėklas ir gerai išmaišę padedame šaltai kuriam laikui pastovėti, kad chia sutirštėtų (45-60 min man pakako).
3. Sutriname mėlynes su cukrumi ir jogurtu. Galiausiai į mėlynių masę sudedame želatiną ir gerai išmaišome. (želatinos miltelius prieš pilant į mėlynes ištirpiname nedideliame kiekyje vandens).
4. Sumaišome sutirštėjusį chia pudingą su mėlynių mase.
5. Pilame masę į formą ant sausainių pagrindo ir dedame į šaldytuvą stengti.
6. Praėjus porai valandų ir masei šiek tiek sustengus galima papuošti uogomis, kad jos šiek tiek paskęstų į želinę masę, tada pjaustant stabiliau laikysis ;)

Skanaus! 

Kadangi pati pyrago gamyba trunka neilgai, tačiau pyragas turi pastovėti šaldytuve, tai penktadienio vakarą skyrus pyrago gamybai, visą savaitgalį galėsite mėgautis gauviu mėlynių desertu!


2020 m. liepos 11 d., šeštadienis

Vasariškas desertas su uogomis

Vasara - šviežių uogų sezonas. Tai tikrai vienas iš argumentų, dėl ko taip mėgstu vasarą. 💖
Be abejo, uogas ir vaisius labai skanu valgyti tiesiog vienus be nieko, bet kartais atsiranda noras juos kažkaip įprasminti. Šį kartą mano uogytės buvo panaudotos gaiviam vasariškam desertui tiramisu stiliumi ;)

20*30cm formai apie 9 porcijoms reikės:
500g. braškių,
500g. aviečių,
500g. maskarponės sūrio,
400g. 30 proc. riebumo grietinėlės,
100 g. cukraus,
apie 400 ml stiprios kavos,
300 g. lady finger sausainių (pavyko lengvai rasti LIDL parduotuvėje).

Kaip gaminti?
1. Plaktuvu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi.
2. Sudedame į grietinėlę maskarponę ir dar kartą permaišome iki vientisos masės.
3. Uogas nuplauname ir braškes papjaustome šiek tiek mažesniais gabalėliais.
4. Užplikome kavos ir pradedame sluoksniuoti formoje: sluoksnis į kavą pamirkytų sausainių (mirkyti reikia labai trumpai: vienas galas, kitas galas ir dedame, jei mirkysite ilgiau pradės bliukšti sausainiai), antras sluoksnis - maskarponė su grietinėle, trečiasis sluoksnis uogos, pakartojame dar kartą sluoksniavimą ir dedame į šaldytuvą porai valandų atvesti ir sutvirtėti.
5. Imame, pjauname, ragaujame 😛

2020 m. birželio 25 d., ketvirtadienis

Gazpačo (šalta pomidorų sriuba)

Kai vasara lepina karštais ir saulėtais orais, atsiranda poreikis pasigaminti patiekalų, kurie atgaivintų. 🤔😊
Be abejo, tokiomis dienomis ant stalo dažnai puikuojasi šaltibarščiai, tačiau, kai norisi paįvairinti meniu - drąsiai galite pasigaminti gazpačo ❤️

6 porcijoms reikės:
12 pomidorų,
6 agurkų,
2 paprikų,
360g. pomidorų pastos,
Žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti?
1. Pomidorus, agurkus, paprikas supjaustome smulkiais gabalėliais.
2. Atidedame porą samčių smulkintų daržovių į šalį (šiek tiek jų skanu užberti prieš pateikiant valgyti), likusias daržoves sumetame į trintuvą ir sutriname.
3. Įberiame druską bei pomidorų tyrę ir dar kartą pertriname.
4. Patiekiame ant viršaus užberiant šiek tiek paliktų pjaustytų daržovių, kartu su skrebučiu.
Skanaus!

2020 m. birželio 4 d., ketvirtadienis

Kiaulienos išpjova su abrikosų ir garstyčių padažu

Pas mus pietums tikrai dažnu atveju būna vištiena... Ko gero, tai apskritai plačiausiai mėgstama mėsa... Visgi, kartais tikrai labai norisi paįvairinti pietų racioną :) Kartais tai būna žuvis, kartais jūros gėrybės, retkarčiais jautiena, o kartais kiaulienos išpjova. Pastaroji, net sakyčiau gana dažnai, dėl to, kad mėsytė būna minkštutė, be kremzlyčių, be riebalų ir ją paruošti labai lengva, nes pakanka gerų prieskonių, gero padažiuko ir mėgstamo garnyro. Kiaulienos išpjovos patiekalai dar nėra mūsų nuvylę, tad vienu variantu noriu pasidalinti ir su jumis :)

Taigi, 4 porcijoms reikės:
apie 800 g. kiaulienos išpjovos,
7 arb. šaukštelių abrikosų džemo, 
7 arb. šaukštelių garstyčių (naudojau angliškas su stambiom sėklytėm),
poros žiupsnelių druskos,
2 didelių morkų,
2 valg. šaukštų graikiško jogurto,
2 valg. šaukštų majonezo,
žiupsnelio česnako granulių,
apie 1 kg bulvių, aš mėgstu kuo didesnes, kad bulvių skiltelės gautųsi didelės.
Kaip gaminti?
  1. Iš abrikosų džemo, garstyčių ir druskos susimaišome padažą. 
  2. Kiaulienos išpjovą pjauname į dvi dalis, kad tilptų patogiai kepti keptuvėje. Aptepame padažu kiaulienos išpjovą (daug tepti nereikia, tik kad pasidengtų).
  3. Bulves apskutame pjauname pusiau ir apie 10 min apverdame puode su vandeniu (jei bulvės nedidelės, apvirti pakaks trumpiau). Tada išimame iš puodo ir supjaustome bulves skiltelėmis.
  4. Į skardą dedame bulvių skilteles, apibarstome prieskoniais aptepame aliejumi ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min.
  5. Pasigaminame morkų salotas. Aš šį kartą norėjau kažką pakeisti, tad morkas ne tarkavau, o skustuku pridariau daug morkų juostelių. Tuomet sumaišome graikišką jogurtą su majonezu, česnakų granulėmis ir žiupsneliu druskos ir sudedame ant morkų, bei gerai išmaišome.
  6. Į įkaitintą keptuvę su kokosų aliejumi ar paprastu aliejumi dedame padažu apteptą kiaulienos išpjovą kepti. Kepame vis paspaudžiojant mentele, kad kiaulienos išpjova pilnai iškeptų. Kepame ant nedidelės ugnies, prižiūrint kad nedegtų, bet po truputį keptų. Paspaudus kepančią mėsą neturėtų skirtis skystis, tada mėsytė jau iškepta, tačiau vidus vis dar bus rausvas. Pats kepimas trunka apie 15-20 min. Taip pat, galima iš karto pjaustyti mėsytę riekėlemis ir kepti jau gabaliukus, tačiau man ji daug labiau patinka, kai kepamas visas gabaliukas, nes ji tada lieka minkštesnė ir sultingesnė :)
  7. Patiekiame 4-5 gabalėlius išpjovos, bulvių skilteles, morkų salotas ir šiek tiek padažo. Skanaus!


2020 m. birželio 3 d., trečiadienis

Rabarbarų pyragas su plaktos grietinėlės ir maskarponės kremu

Kol rabarbarų sezonas nesibaigė reikia šiuo gėriu pasimėgauti iš širdies :) Tad dalijuosi dar vienu rabarbarų pyrago receptu :)
Reikės:
Tešlai:
360g sausainių,
180g. sviesto,
55g. rudojo cukraus.
Įdarui:
Apie 650 g. rabarbarų,
4 kiaušinių trynių, 
pusės greipfruto,
160g. cukraus,
4 šaukštų miltų,
50g sviesto.
Viršutiniam sluoksniui:
250g. maskarponės,
200ml grietinėlės 30 proc. riebumo,
50g. cukraus.

Kaip gaminti?
1. Susmulkiname sausainius ir sumaišome juos su ištirpintu sviestu ir cukrumi.
2. Sudedame sausainių pagrindą į formą, patrombuojame, kad pagrindas sutvirtėtų ir padedame į šaldytuvą.
3. Rabarbarus supjaustome nedideliais gabalėliais, sumaišome su 70 g. cukraus, pusės greipfruto sultimis ir dedame į 190 laipsnių (arba 170 laipsnių jei naudosite ventiliatoriaus funkciją) ir pakepame 20 min.
4. Rabarbarų masę pilame į trintuvę ir sutriname. Perleidžiame per sietelį, jei reikia, pas mane gavosi visiškai vientisa masė, nebuvo ką pertrinti per sietelį...
5. Atskirame inde ištirpiname sviestą ir po vieną įmušame ir įmaišome kiaušinių trynius.
6. Supilame į rabarbarų tyrę kiaušinių ir sviesto masę, suberiame miltus ir pakaitiname ant mažos ugnies nuolat maišant.
7. Pilame rabarbarų masę ant pagrindo ir kepame 190 laipsnių orkaitėje 25-30 min.
8. Tada padedame pyragą pilnai atvėsti, o jam atvėsus viršų aptepame plaktos grietinėlės ir maskarponės kremu. Svarbu neperplakti grietinėlės ;)
Galima dėl grožio patarkuoti juodojo šokolado ir papuošti greipfruto skiltelėmis.
Skanaus! 

2020 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Filo tešlos pyragas su vištienos ir varškės įdaru

Aš pati tikrai nesu prieš šaldytus ir iš anksto paruoštus produktus maisto gamybai. :) Esu ne vieną tokį produktą išbandžiusi ir pamėgusi. Vienas iš tokių produktų yra ir filo tešla, be abejo, ją taip pat galima pasidaryti ir patiems, bet tai tikrai užtrunka nemažai laiko, o pirktinis variantas manęs nenuvylė, tad dalijuosi vienu puikiu receptuku su plonutėlaite filo tešla.

Reikės:
apie 250 g. filo tešlos
Apie 150g. sviesto,
Apie 500 g. vištienos filė arba šlaunelių mėsos,
400g. varškės, 
3 kiaušinių, 
100 g špinatų,
50g. pesto padažo,
200g. fermentinio sūrio,
mėgstamų prieskonių.

Kaip gaminti?
1. Ištirpiname sviestą dideliame inde, geriausia stiklinėje stačiakampėje kapimo formoje.
2. Imame po vieną filo tešlos lakštą ir merkiame į tirpintą sviestą, kad visas lakštas būtų sviestuotas ir tiesiame į formą taip, kad liktų nusvirę kraštai, kuriuos vėliau užlenksime ant pyrago viršaus.
3. Varškę, tarkuotą sūrį, kiaušinius, smulkintus špinatus ir pesto padažą sudedame į dubenį ir gerai išmaišome kartu su žiupsneliu prieskonių.
4. Vištieną paprieskoniuojame ir apkepame keptuvėje, kol gražiai apskrunda.
5. Į kepimo formą ant filo tešlos dedame varškės masės sluoksnį (sudedame pusė masės), tada dedame gabalėliais supjaustytą apkeptą vištieną, ir dar vieną varškės sluoksnį.
6. Užlankstome filo tešlos kraštus, kad pyrago viršus užsidengtų.
7. Kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje, uždengus viršų folija 1 val, po to nudengiame ir pakepame dar 10-15 min.
Skanaus!

2020 m. gegužės 20 d., trečiadienis

Indiškos kormos improvizacija su bananais ir kiauliena

Taigi, kaip jau minėjau šią savaitę mano namuose karaliauja bananai.😅😁🥳 Pradėjusi mąstyti ką čia pasigaminti dar iš bananų, prisiminiau, jog valgėm labai skanią indišką kormą (tą kartą su vištiena ir bananais)☺️😎 ir prisiminiau, jog mums labai patiko tas troškinukas. Taigi, indiški kvapai ir skoniai grįžta į mano virtuvę.🤩🥳❤️
4 porcijoms kormos reikės:
0,6 kg kiaulienos išpjovos (be abejo tinka ir bet kokia kita mėgstama mėsa),
4 bananų,
50g. kario pastos
1 skardinės (apie 400ml) kokosų pieno,
1 stiklinės vandens,
krakmolo ir vieno kiaušinio bananų apkepimui,
druskos mėsai ir ryžiams, 
aliejaus kepimui,
1 stiklinės ryžių garnyrui.

Kaip gaminti?
1. Kiaulieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir apibarsčius druska suberti į keptuvę lengvai apkepti.
2. Ant kiaulienos sudedame kario pastą ir pakepiname, kol pasta pasiskirsto.
3. Supilame kokosų pieną ir stiklinę vandens ir patroškiname 10-15min.
4. Bananaus supjaustome storesniais griežinėliais pavilgome į kiaušinio plakinį, po to į krakmolą ir apkepame kitoje keptuvėje su įkaitintu kokosų sviestu/sviestu ar aliejumi (kaip labiau patinka).
5. Bananams apkepus sudedame juos ant popierinio rankšluosčio nusivarvėti.
6. Bananus supilame į besitroškinančią kokosų piene kiaulieną ir viską gerai išmaišome, išjungiame ugnį.
7. Garnyrui išverdame ryžius 1 stiklinė ryžių + 3 stiklinės vandens ir druskos dėl skonio.

Skanaus!

2020 m. gegužės 19 d., antradienis

Bananinis rududu pyragas

Man labai patinka tokios situacijos, kai reikia sugalvoti, kaip dabar iš jų išsisiukti... 😅💪 Virtuvėje tokios situacijos pasitaiko tada, kai nusiperku pvz dėžę bananų, ar dėžę žaliųjų citrinų, arba dėžę pasiflorų ir tada jau pradedu austi mintis, kaip čia dabar kuo išmaniau ir naudingiau išnaudoti dabar turimus produktus, kad jų nereikėtų išmesti. 😅😅😅 Ir ta proga dar ir išbandyti vieną kitą naują patiekalą. 😁😇😏
Šią savaitę mano namuose bananų fiesta 🥳🥳🥳 Kaip žinia, nėra blogo laiko desertams.😁 Turiu prisipažinti, kad aš pati labai mėgstu bananus, tai tikrai yra vienas mano mėgstamiausių vaisių, kurių, atrodo, neįmanoma atsivalgyti, o apie rududu net kalbos nėra.😅😁 Taigi, visiems bananų fanams - bananinio-rududu pyrago receptas!
Reikės (26cm formai): 
pagrindui:
360g sausainių,
170g. sviesto,
55g. rudojo cukraus.
Įdarui:
1 skardinės (400g) rududu kremo,
50g. sviesto,
100g. cukraus pudros
4-5 bananaų,
200g. riebios grietinėlės,
250g. maskarponės,
50g. cukraus.

Kaip gaminti?
1. Susmulkiname sausainius ir sumaišome juos su ištirpintu sviestu ir cukrumi.
2. Sudedame sausainių pagrindą į formą, patrombuojame, kad pagrindas sutvirtėtų ir padedame į šaldytuvą.
3. Nedideliame puode ant mažos ugnies ištirpiname sviestą, supilame cukraus pudrą, rududu kremą ir šiek tiek pakaitiname. Kremą pilame ant sausainių pagrindo.
4. Bananus supjaustome griežinėliais ir dedame ant karamelės 2 arba 3 griežinėlių sluoksnius.
5. Dedame į šaldytuvą 2-3 val stingti.
5. Prieš patiekiant: atskirame inde išplakame grietinėlę su cukrumi iki standumo ir sumaišome su maskarpone.
6. Grietinėlės ir maskarponės masę tepame ant bananų sluoksnio, ant viršaus galima patarkuoti juodojo šokolado. 
Skanaus!